Szeged és környéke

2013.01.27. 12:55

Énekes madárként éledt fel a Mórahalmi Színtársulat

A társulat az első években a tornateremben és az iskolában adta elő produkcióit. Az Aranyszöm Rendezvényház elkészülte után talált igazán illusztris játszóhelyet.

Munkatársunktól

Évente egy bemutatót tartanak, először Sík Sándor István király című drámáját vitték színre, majd vidámabb darabok következtek, többek között a Rút kiskacsa, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Sári bíró, Az ibolya, a Nagymama. Legutóbb Szigligeti Ede Liliomfiját mutatták be. Dálnoky Zsóka rendezőnket az ország másik végébe rendelte a sors.

Kicsit több mint egy év útkeresést, együttgondolkodást és elszántságot követően ismét nagy szeretettel várják a szórakozni vágyó publikumot  ma délután 4-re, Tamási Áron Énekes madár című darabjára.

A zenés játék három felvonásban két fiatal szerelmes (Gondos Magdó és Kömény Móka) történetét meséli el, akiknek kálváriája abból ered, hogy Magdó két idősödő nővére titokban húguk választottja, Móka után epekedik annak ellenére, hogy két falubeli öreglegény őket is eljegyezte már évekkel korábban. A két nővér mindent elkövet, hogy a fiatalembert megszerezze. Ezt meséli el a vígjátéki és lírai helyzetképekben is bővelkedő, csodás elemeket sem nélkülöző színdarab.

Szereposztás:
Gondos Magdó: Fedor Zsófia
Kömény Móka: Kispéter Zsolt
Eszter: Németh Szilvia
Lukács: Kazi István
Regina: Kószó Anita
Máté: Lázár János
Köményné: Péter Erzsébet
Pap: Dudás István
Vénasszony: Gyuris Ágnes
Boszorkány: Magyarné Rozi
Dobos: Kois István

Rendező: Lázár János
Zene és dalszöveg: Nagy Imre Erik

A legközelebbi előadás 2013. február 23-án 16 órától látható a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!