Szeged és környéke

2013.09.30. 17:54

ENSZ-munkacsoport a Szegedi Törvényszéken

Szeged. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék megbízott elnöke, valamint Joó Attila, a törvényszék büntető kollégiumának vezetője fogadta az ENSZ Emberjogi Tanácsa Önkényes Fogvatartással foglalkozó Munkacsoportjának delegációját, amely a Magyar Kormány meghívására egy hivatalos országlátogatás részprogramjaként érkezett Szegedre.

Delmagyar.hu

A delegáció a szabadságtól való megfosztás magyarországi jogszabályi, igazságügyi és adminisztratív aspektusait tanulmányozta. A szakértők magyarországi tartózkodásuk során felkerestek büntetés-végrehajtási intézetet, illegális bevándorlók fogadására kialakított és pszichiátriai intézményeket, tanulmányozták a rendőrségi kapitányságon
fogvatartottak helyzetét.

A Szegedi Törvényszéken tartott tanácskozáson szó esett a fogvatartás hosszabbításának elrendeléséről, a menekültek fogvatartásának elrendeléséről, az előzetes fogvatartásról és az ezekhez kapcsolódó panaszok kezeléséről. A mostani tapasztalatok alapján a munkacsoport 2014-re készíti el végső jelentését, amelyet bemutat az Emberi Jogi Tanácsnak és ajánlásokat is megfogalmaz az országlátogatás tapasztalatairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!