Szeged és környéke

2011.06.17. 23:05

Építik a hotelt a sörkert helyén

Szeged - Hétfőn kezdődik el az új hotel építése a dóm közelében, a volt sörkert helyén. A mintegy 2 milliárd forintos beruházást 438,8 millió forinttal az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja is támogatja.

Munkatársunktól

A Somogyi-könyvtár mögötti foghíjteleken, a volt sörkert helyén hétfőn kezdik el a tervezett – lapunkban többször beharangozott – 5 szintes üzleti hotel építését. A modern, de környezetébe illeszkedő szálloda terveit a szegedi Balogh és Széll Építész Műterem Kft. készítette, a beruházó a Somogyi Udvar Kft. A kivitelezési munkákkal az Árkád Szeged bevásárlóközpontot is építő Market Zrt.-t bízták meg. A beruházás lebonyolítója is Csongrád megyei vállalkozás: az Integrated Engineering Solutions Kft. A mintegy 2 milliárd forintos fejlesztést 438,8 millió forinttal az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja is támogatja.

A szegedi belváros szívében, műemléki környezetben épülő 60 szobás, korszerű, 4 csillagos szálloda 2012. október végére készül el, és novemberben nyitja majd meg kapuit. Tulajdonosai elsősorban a Szegedre üzleti céllal érkező, úgynevezett business vendégekre, illetve az igényes, rendezvényekre, kulturális- és sportprogramokra látogató turistákra számítanak. Konferenciaterem, üzletek, étterem és kávézó is várja majd a szegedieket, valamint a szállóvendégeket. A szállodaépítés illeszkedik a szegedi belváros rehabilitációs projektjének második üteméhez: a hotel közvetlen környezetében található közterületek is megszépülnek majd.

Hétfőtől először a múzeum régészei veszik birtokba a területet, amely a hajdani Palánk városrész helyén fekszik. A régészeti feltárással párhuzamosan hozzáfognak a szálloda alapozásához, s a több mint 50 gépkocsinak helyet adó, korszerű mélygarázs építéséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!