Szeged és környéke

2019.08.01. 22:38

Építkezés helyett rombolás zajlik Tápén a Fidesz szerint

A szegedi Fidesz alelnöke szerint átgondolatlanul dolgozik a városvezetés a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére kapott 1 milliárd forintból. Már most jelentős károkat okoztak Tápén.

K.A.R.

Érthetetlen és értelmezhetetlen, hogy miért volt szükség a meglévő csatornarendszer szétverésére és egy új építésére Tápén – emelte ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke.


A Tápén, Újszegeden és Szőregen zajló csapadékvíz-elvezető rendszer építkezése kapcsán elmondta, évtizedes fákat és bokrokat vágtak ki a közterületen, a széles utcákban zárt, míg a keskenyekben nyílt csatornákat építettek ki, ami mindenki számára felfoghatatlan, ráadásul olyan kivitelezési módszerrel dolgoznak, amivel komoly károkat okoznak a műemlékvédelmi tárgyakban, területekben.

 

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette


– Ismét megjelent Hűbele Balázs és Mekk Elek a város beruházásánál. Most éppen az egymilliárd forintból történő csatornaberuházás kapcsán került elő a két igen komoly szakember Lassan több kárt eredményez az építkezés, mint amennyi haszna lesz. Az 5,5 tonnás korlátozású utcákban 12 és 24 tonnás gépek közlekedtek, ebből eredően már most látható az okozott probléma a házakban, több ott élő is készül feljelentést tenni. Jól látszik, akár a Liget, akár a partfürdő tekintetében, hogy átgondolatlanok, koncepció nélküli beruházások, melyek vélhetően a választásokhoz közeledve gyorsultak el, viszont a végeredményük silány, nem túl csinos fejlesztés lesz. Az átgondolatlanság és a szakszerűtlenség egyik tanúbizonysága az is, hogy az egyik utcában, ahol az unió által cserére kötelezett azbesztcement csövön fut a víz, hogy ugyanott nyitották ki az árkot, tehát megtehették volna, hogy egy munkagödörrel, egy költséggel kicseréljék ezeket a csöveket. De azt most ott hagyták, tehát valószínű, hogy két éven belül majd újra kinyitják és tönkreteszik az addig elkészült aszfaltot – magyarázta az alelnök.

 

Már most súlyos károkat okoztak Tápén a csapadékvíz-elvezető rendszer építésével. Fotó: Frank Yvette

Már most súlyos károkat okoztak Tápén a csapadékvíz-elvezető rendszer építésével. Fotó: Frank Yvette



Hozzátette: ha tőlünk nyugatabbra megnézünk egy városfejlesztést, akkor az érintett területen összehangolják más közműszolgáltatókkal a fejlesztéseket pontosan azért, hogy egyszerre, egy zajjal és porral járó feladatot végezzenek.


Szólt arról is, hogy a Tápén élők már nyílt levelet is küldtek a városvezetésnek, melyben arról érdeklődnek, milyen módon rendezik az okozott károkat. Tápai azt mondja, május óta hallgatnak Botkáék, ennyire veszik komolyan a választópolgáraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!