Szeged és környéke

2009.07.31. 22:47

Épül az újszegedi plébánia

Szeged - A munka egy pillanatra sem állhat le Újszegeden. A Belvárosi híd lábánál lévő Szent Erzsébet-templom mellett épül az új plébánia.

Márton Gergely

A munka egy pillanatra sem állhat le Újszegeden. A Belvárosi híd lábánál lévő Szent Erzsébet-templom mellett épül az új plébánia – mint megírtuk, a fürdőberuházás miatt kell elköltöznie régi helyéről a katolikus egyház hivatalának. Folyamatosan vakolnak, hordják a téglákat, ottjártunkkor épp egy billenős teherautó borította le homokszállítmányát.

– Az elmúlt napokban szabadságomat töltöttem, előtte pedig lelki gyakorlaton voltam – mondja Perlaki Flórián katolikus lelkész. – Úgy nézem, ez idő alatt is sokat haladtak, már jól látszik például a leendő hittanterem – mutat rá a falakra.

Perlaki Flórián lelkész az épülő plébánia előtt. Fotó: Frank Yvette

Perlaki Flórián lelkész az épülő plébánia előtt.
Fotó: Frank Yvette

Az atya azt is elárulja, hogy az építkezés nem befolyásolja a plébánia életét, a templomi használat sem változik. Az viszont tény, hogy a használatbavételi engedély kiadásáig nem költözhetnek.

– Gyakorlatilag szerkezetkész az épület, az alapvezetékek lenn vannak, a falakat már vakolják – magyarázza Valkony Károly műszaki ellenőr. – Egyelőre úgy néz ki, hogy tartható az augusztus 20-i átadás, rá egy hónapra akár költözhet is a plébánia.

300 négyzetméter

Az új épület 300 négyzetméteres alapterületén a plébánia, illetve a közösségi épületszárnyban egy nagy terem és három kicsi, továbbá két lelkészlakás, iroda, könyvtár és két garázs kap majd helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!