2017.10.21. 22:49
Erdélyi árváké a bevétel: hat héten át jótékonykodnak szombatonként a betyárok és Ótott Ferenc
Százharmincnyolc darab füstölt csülkös töltött káposztával, tejes pitével, aszalt szilvával és dióval készült sült almával, Gyaraki Zsuzsának köszönhetően pedig palacsintával várták jótékonysági vacsorára szombaton a vendégeket a Betyárok Tanyáján.
Már délután hatkor ínycsiklandó illatok járták be a Fokán bejáratánál lévő lévő Betyárok Tanyáját, ahol a tulajdonos, és ötletgazda, Ótott Ferenc szervezett jótékonysági főzést. Nem csak menü, már mag a tűzhely is különleges volt. – Ez egy eredeti, samott téglából készült, 600 kilós székelyudvarhelyi sparhelt. Alig bírtuk levenni a teherautóról , amikor megérkezett. Fűteni is ezzel fűtünk – magyarázta a házigazda, aki tavaly szervezte meg első alkalommal a jótékonysági főzést. A vacsoráért mindenki annyit fizet, amennyit jónak lát, a befolyt összegből pedig a dévai és az esztelneki Szent Rita árvaház lakóinak vásárolnak be.