Szeged és környéke

2011.12.15. 21:30

Ericsson-díj szegedi tanároknak

Szeged - Három szegedi pedagógus munkáját is elismerték, amikor a minap átadták 10 középiskolai matematika- és fizikatanárnak az Ericsson-díjat.

Munkatársunktól

Az 1999-ben alapított kitüntetést a matematika és a fizika tudományának népszerűsítésében és a tehetséggondozásban kiemelkedőt nyújtó pedagógusoknak adják. Az Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért 2011. évi díját matematikából [namelink name="Pintér Klára"], a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Juhász Gyula Pedagógiai Kar Tanító- és Óvóképző Intézetének tanára; fizikából [namelink name="Győri István"], az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára kapta. [namelink name="Dobi János"], az egyetem Ságvári gimnáziuma tanárának a matematikatehetségek gondozásáért tett erőfeszítéseit ismerték el az Ericsson-díjjal.

Az elmúlt 12 évben 152 matematika- és fizikatanárt díjazott az Ericsson Magyarország. Az idei díjátadón [namelink name="Kroó Norbert"], az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke, az MTA korábbi alelnöke azt mondta: örül, hogy a vállalatok egyre több forrást mozgósítanak a hazai oktatás fejlesztésére; reméli, hogy a gazdasági helyzet javulásával ez a helyzet erősödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!