Szeged és környéke

2019.02.14. 15:02

Érkeznek Az eastwicki boszorkányok

Újabb bemutatóra készül a Szegedi Pinceszínház.

Munkatársunktól

Ezúttal Az eastwicki boszorkányokat dolgozzák fel, amely február 23-án debütál.


– Csábító, izgalmas a cím, a könyv és a film is egyaránt népszerű. A film operatőre Zsigmond Vilmos volt – mesélte érdekességként a rendező, Varga Bálint. Tasnádi István írta a színpadi verziót, Budapesten pár éve sikerrel játszották. Szórakoztató, de komoly morális dolgokat is feszegetnek a produkcióban. A színésznők elárulták, hogy gyakran fulladt nevetésbe egy-egy próba. A rendező szerint egyébként a pinceszínház mérete tökéletesen alkalmas erre a darabra, egy nagyobb térben elveszne.


A történet szerint három magányos nő, Kis Kata, az özvegy szobrász, Büky Beáta, az elvált csellóművész és Kiss Ágnes, a kisvárosi újságíró találkozik az ördöggel. A misztikus, sármos érzelmi szélhámost, aki minden nőnek azt mondja, amit hallani akar, vagyis Daryllt Janik László alakítja. Kiegészül a csapat még Kancsár Orsolyával és Gargya Balázzsal, akik házaspárt formálnak. Egy minden lében kanál háziasszonyt, és egy papucs, de annál inkább többfelé kacsintgató férjet.


– Kíváncsi leszek, milyen ennek a színháznak a közönsége – mondta Kiss Ágnes, aki először csatlakozott a csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!