Szeged és környéke

2014.07.22. 14:13

Esővel tarkított, változékony idő várható

Szeged - Még ha éppen nem is esik az eső, legyen kéznél az esernyője! A változékony időjárás a hét végéig megmarad.

Delmagyar.hu

Esős reggelre ébredtünk, délutánra azonban a csapadék fő része elvonult. A felhők azonban maradnak Szeged fölött a rövid napos időszakok ellenére is  - tudtuk meg [namelink name="Merics Attilától"]. A Szegedi Magaslégköri Obszervatórium meteorológusa elmondta: a kora esti órákban, illetve éjszaka még előfordulhatnak záporok zivatarok. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 fok körül alakul - vagyis 10 fokkal hűvösebb van, mint hétfőin volt. Éjszaka 18 fokos minimum várható.

A változékony időjárás a hét végéig megmarad.

A változékony időjárás a hét végéig megmarad.
A szakember előrejelzése szerint szerdán hasonló időjárásra számíthatunk. Erősen felhős, borult lesz az ég, reggel számíthatunk kisebb esőkre, záporokra, de főleg a délutáni órákban lehetnek inkább záporok, zivatarok. Késő estére csökkenhet felettünk a felhőzet. A napi maximum 23-24 fok körül lehet.

Távolabbi kilátások

Csütörtökön már javulás várható: a gomolyfelhők mellett napsütésre is számíthatunk. Igaz, kisebb záporok, zivatarok még mindig várhatóak, de jobb lesz az idő, mint a megelőző két napon: a várható maximum hőmérséklet 26 fok körül alakul.

Pénteken és szombaton egyértelmű felmelegedést tapasztalhatunk. A péntekihez hasonlóan gomolyfelhős, napsütéses  idő lesz, a kora délutáni, illetve az esti órákban várhatóak kisebb záporok, zivatarok. Majd meleg, fülledt vasárnapunk lesz, szintén csapadékkal tarkítva. A hét utolsó napjain 28-30 fokos napi maximumra számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!