Szeged és környéke

2010.07.04. 21:09

Európa-bajnok hobbitáncosok

Szeged - Ezernégyszáz versenyző közül a szegedi felnőtt hobbitáncos csapat nyerte el a báltermi táncok kategóriában az Európa-bajnoki címet Kaposváron. Pálinkó Lujza példaértékűnek tartja tanítványai eredményét.

Bobkó Anna

„Jöttünk, láttunk, győztünk!" – fogalmazott Pálinkó Lujza táncművész, amikor tanítványairól beszélt. A Fiesta táncosai ugyanis kimagasló teljesítményt nyújtottak a Magyar Látványtánc Sportszövetség által június 25–27-én Kaposváron szervezett Látványtánc és Ének Európa-bajnokságon. Megnyerték a területi döntőt, majd az országosat is, így jutottak be az Eb-re, ahol első helyezettek lettek, és a különdíjat is nekik ítélték.

A versenyen több mint 1400 táncos szerepelt, Pálinkó Lujza tanítványai a báltermi táncok kategóriában indultak, Lengyel Zoltán koreográfiáját adták elő.

A hét pár alkotta felnőtt hobbicsapat tagjai mindössze néhány éve választották kikapcsolódásként a táncot. Hetente egy-két órát gyakorolnak, eredményük ezért is figyelemre méltó. A megmérettetésen Táncmix címmel standard és latin-amerikai táncokat adtak elő. Bemutatójukat hatalmas ováció fogadta.

Csapatkép. Báltermi táncok kategóriában győztek.  Fotó: DM/DV

Csapatkép. Báltermi táncok kategóriában győztek.
Fotó: DM/DV

Pálinkó Lujza példaértékűnek tartja tanítványai kitartását és sikereit, azért is, mert saját anyagi erőből jutottak el az Európa-bajnoki cím megszerzéséig. A csapat tagjai között egyébként akad tanár, jogász, közgazdász, fizikus és sportedző is, fiatalok és idősebbek egyaránt.

– A feleségemmel két és fél éve csatlakoztunk a tánciskolához. Lujzáék a nagyobbik lányunkat tanították. Az egyik évzáró bemutatón láttuk a felnőtt formációs csoportot, akkor döntöttük el, hogy mi is ezt szeretnénk csinálni – hallottuk Kecskés Tibortól, aki a hétköznapokban kick-box- edzőként dolgozik. Érdekességként említette, hogy a küzdősportban használt önvédelmi mozgást le tudja fordítani a tánc nyelvére és fordítva. A tánccsoportról elmondta: az évek alatt összekovácsolódtak, baráti kapcsolatok szövődtek az egyébként teljesen eltérő érdeklődési körű tagok között.

– Az órákon elfelejtjük a napi gondjainkat, kikapcsolódhatunk, és a tánc még a párkapcsolatra is jó hatással van, hiszen elengedhetetlen hozzá az egymásra figyelés, a kommunikáció – fogalmazott Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!