Szeged és környéke

2019.04.05. 21:59

Európa színházai képeslapokon: a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának gyűjteményéből nyílt kiállítás

Az informatív és látványos kiállítás, amely a világ színházait mutatja be Sándor János rendező gyűjteményén keresztül, május 15-ig megtekinthető a Somogyiban.

A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának, Sándor János rendezőnek a színháztörténeti gyűjteményéből nyílt kiállítás pénteken a Somogyi-könyvtárban.

 

– Egy bűbájos antikváros hölgytől vettem az első képeslapom. Nézegettem otthon két napig, majd visszamentem egy másikért. A döntő változás persze akkor jött el, amikor felköltöztem Budapestre. Ott gyűjtöttem a 2500 darab nagy részét. Illetve amikor az ember utazik vonattal haza a fővárosból, akkor le kell szállni Cegléden. Kedden ott is kincseket lehet találni a kirakodóvásárban

– mondta el a kétszeres Jászai-díjas, érdemes művész rendező, aki nemcsak európai, de madagaszkári és észak-koreai színházról is mesélt.

Európa színházai képeslapokon a Somogyiban - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette




Megtudtuk, hogy a legnagyobb gyűjtemény hatezer színházi képeslapot tartalmaz. Az informatív és látványos kiállítás, amely a világ színházait mutatja be, május 15-ig megtekinthető a Somogyiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!