Szeged és környéke

2019.02.22. 15:55

Évértékelőt tartottak a katasztrófavédők

Évértékelő tiszti értekezletet tartott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken Szegeden.

S. Z.

A megyeháza épületében megtartott rendezvényen részt vettek a társ- és együttműködő szervezetek képviselői, a térség önkormányzatának vezetői, valamint az önkéntes egyesületek elnökei. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében [namelink name="Gulyásné Gyurka Tímea"] ezredes, hivatalvezető vett részt. [namelink name="Szatmári Imre"] megyei igazgató elmondta, hogy az igazgatóság hatvan településen lát el katasztrófavédelmi feladatokat. A beavatkozások száma 2017-hez képest 4 százalékkal csökkent, 1195 tűzhöz riasztották az egységeket, 9 százalékkal kevesebbszer, mint a megelőző évben. Ezután arról beszélt, hogy a hivatásos egységek munkáját 2018-ban is támogatták a megye területén működő, nagy múltú önkéntes egyesületek. Míg 2012-ben még csak a műveletek 5,9 százalékánál voltak jelen, 2018-ban már csaknem tizedénél.


Szatmári Imre a fejlesztésekről is beszélt beszámolójában, elmondta, hogy a megyei gépjárműállomány kilenc új járművel, egy gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval, hat személyautóval és egy speciálisan felszerelt kisbusszal bővült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!