Szeged és környéke

2016.06.06. 15:39

Fagyiverseny: a Vezúv győzött a Virágban

Vilmoskörtés borhab és kecskesajtos birsalma ízű is volt a között a 84 fagylalt között, amely az év fagylaltja címért versengett a Virág cukrászdában. A Magyarország tortája verseny három döntősét is kiválasztották.

Salánki Zsófia

– Egyfajta hazatérés nekem ez a nap, mert Szeged és a Virág cukrászda a gyerekkoromat idézik. A verseny egyik szervezője, Pataki Ádám hívott meg, most az ő cukrászdája közelében lakunk – mesélte a Virág Cukrászda teraszán Ördög Nóra műsorvezető. Ő is zsűritag volt az év fagylaltja versenyen. Azt is elárulta, hogy gyermekei most értek igazán a fagyizós korba. – Mici eddig csak a tölcsért szerette, idén már a fagyit is. Ezért is örülök, hogy most ennyi ízt kipróbálhatok, hiszen nálunk már a gyerekek választanak, én a maradékot fogyasztom – nevetett a műsorvezető.

 

Galéria kép


Rajta kívül még Liptai Claudia színésznő, műsorvezető, cukrász, Tarján Zsófia és Lázár Tibor a Honeybeast együttesből, Marko Krivokapic, a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja, Munz Károly ügyvéd, gasztronómus, barista, valamint Botka László polgármester alkották a közönségzsűrit. Rajtuk kívül számos neves cukrász érkezett az ország minden részéből, hogy eldöntsék, ki kapja idén az év fagylaltja címet. Az ítészek a Kis Virág cukrászdában kóstoltak, figyelték az ízt, a küllemet, a textúrát és a színt. A hűtőpultban olyan ízek sorakoztak, mint az angyali csók, a kardamomos meggy, a bodzás, zöld teás meggy vagy épp az áfonyás-diós gorgonzola, a kötelező íz idén a meggy volt. A nézelődők pedig kipróbálhatták a kinti ingyenes fagylaltpultokat. Tarján Zsófiának, a Honeybeast énekesének a balzsamecetes fagylalt a kedvence. Bár most egy életmódváltáson van túl, ezt a napot egy megengedhető kilengésnek titulálta. – Jobban bírjuk a mennyiséget, mint először gondoltam, de tartunk szüneteket a kóstolás közben. Három gömbnél többet nem tudok megenni egyszerre, így a 84 fagylalt gondolata először megijesztett – mosolygott Lázár Tibor basszusgitáros.

 


 

Gyuris László mestercukrász lapunk kérdésére elmondta, ők most nem indultak a versenyen, a Virág cukrászda nyitása lekötötte minden figyelmét. – Egy mascarponés fagylalttal neveztünk volna, de nem volt időnk tökéletesíteni – osztotta meg velünk a mestercukrász.


 Az év fagylaltja díjat Hiczkó Henrietta kapta a budapesti Nándori cukrászdából. Vezúv névre hallgató fagylaltja egy karamellával ízesített tejes alapból és egy étcsokoládés részből áll. – Tettünk még bele meggyöntetet is. A párom ötlete volt, hogy ezekkel az ízekkel kísérletezzünk, én pedig megcsináltam – mesélte Henrietta. Hozzátette: a verseny előtti napon még a hozzávalókat kereste a piacon. A közönségdíjat és Szeged különdíját a csákvári Csuta Zsolt vihette haza, aki parmezános-körtés joghurtfagyit álmodott meg.

Hárman a döntőben

A Magyarország tortája verseny döntős helyezettjeit Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője jelentette be. A döntőbe jutott az aranyoskörte-torta Dunaföldvárról, az Őrség zöld aranya Salgótarjából és a zuzorka torta szintén Salgótarjánból.

 

  Így töltsük le a Frappét! 


1. Androidos telefonunkon kattintsunk erre a címre.


2. IPhone telefonunkon kattintsunk ide.


3. Vagy pedig nyissuk meg az okostelefonon lévő Play Áruház vagy App Store applikációt, és keressünk rá a Frappé névre! 


4. Ha okostelefonon megnyitjuk a www.frappeapp.hu oldalt, ott is megtaláljuk a két áruház letöltési ikonját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!