Szeged és környéke

2015.02.16. 20:11

Februári napfürdőzés

Szeged - Nagyot nyújtózott a kellemes februári napsütésben a Szegedi Vadaspark egyik gólyája.

Munkatársunktól

A kora tavaszi időben gondolt egyet, felszállt a pózna tetejére, szétnézett a környéken, megmozgatta a lábait és a szárnyait a hideg téli hónapok után.

Az állatkert már évek óta foglalkozik – többek között – gólyák mentésével, évente 20-30 egyedet fogadnak – tudtuk meg [namelink name="Veprik Róbert"] igazgatótól. A befogadott gólyák közül 10-12 telel a vadasparkban, a többit gyűrűzés után szabadon engedik. Ezek a madarak rendszerint sikeresen csatlakoznak más csapatokhoz, és új életet kezdenek, velük vonulnak a távoli Afrikába, és jönnek vissza nyáron Európába.

A gólya már fél lábon is kivárja a tavaszt. Fotó: Frank Yvette

A gólya már fél lábon is kivárja a tavaszt. Fotó: Frank Yvette
A nálunk maradt gólyák jól viselik a telet. Veprik Róbert azt mondta, bár készítettek számukra kunyhót, hogy abban melegedjenek, tapasztalatai szerint a Szegeden telelő gólyák jobban szeretik a szabadságot.
A szabadság és a napfény szeretetéről árulkodik a képünkön látható gólya is. Ahogyan a társai közül kiemelkedve felszállt a póznára, megtornáztatta, kinyújtóztatta szárnyait, tollászkodott egy kicsit, és magába szívta a nap sugarainak kellemes melegét, hogy lassan megkezdje a felkészülést a tavaszra és a nyárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!