Szeged és környéke

2019.02.06. 12:23

Fegyvert csempészett egy török buszon - letartóztatták Szegeden

Megírtuk: egy török autóbusz utasa négy maroklőfegyvert csempészett az országba Röszkénél, darabokban. A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását.

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a török férfinak, aki 2019. január 30-án négy maroklőfegyvert hozott be engedély nélkül az ország területére - az esetről portálunk is beszámolt.

A gyanú szerint az elkövető 2019. január 30-án, hajnalban, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A férfi török rendszámú, menetrend szerint közlekedő autóbusz utasaként érkezett. A járművet a pénzügyőrök átvizsgálták és a gyanúsított csomagjában négy működőképes maroklőfegyvert találtak. A gyanúsítottnak sem a fegyverek tartására nem volt engedélye, se arra, hogy azokat az országba behozza.

A Szegedi Járási Ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedhetne. A nyomozást lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendelték el, mivel engedély nélkül tartotta és hozta be az ország területére a fegyvereket - ez 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónap időtartamra elrendelte, a végzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!