Szeged és környéke

2009.03.27. 18:59

Fejben fest, és kávéházba jár

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Szarka Tamás, a Ghymes zenekar énekese és dalszövegírója, zeneszerző (képünkön) mondja el, mivel tölti a szabadidejét.

Farkas Judit

A tavasz beköszönte a szezonkezdést is jelenti a zenekarok életében: [namelink name="Szarka Tamás"] hétvégéit többnyire teljesen kitöltik a koncertek és az utazás.

– Reggel hétkor indulás, öt-hat óra út, utána kiszállás, beállás, koncert – vázolta fel a fárasztó „menetrendet": a fellépés azonban már ünnep mind a zenekarnak, mind a közönségnek. Ezen a hétvégén szombaton tart költői estet a szegedi Reök-palotában – hétéves kora óta ír verseket. De hétfő hajnalban újra a Dél-Alföldre indul szlovákiai, galántai otthonából: Kecskeméten gyerek- és felnőtt koncertet is adnak, az új albumot mutatják be.

– A vasárnapot a pihenésnek szentelem: a családommal foglalkozom és sportolok. A lányom 17 éves, az utóbbi hónapokban inkább én igénylem az együtt töltött időt. Mint én is az ő korában, most éli a lázadás, az önállósodás korszakát – magyarázta a Ghymes frontembere, aki az ének, a verselés, a szövegírás mellett többek között hegedűn, kobzon, szájbőgőn és tökciterán is játszik. A sport elsősorban a futópadot jelenti, amelyen az énekes naponta edz – kell az állóképesség a koncertekre.


Mivel a szövegírás, a zeneszerzés a hobbija is, nem csupán a hivatása, a szabadidejében sem tud elszakadni ezen foglalatosságoktól. Egyébként sem lenne másra ideje. – Amikor nem utazunk valahová, otthonülőnek mondanám magam, de nagyon szeretek kávéházba járni, az ottani miliő miatt. Sokszor elüldögélek másfél órán át, közben folyamatosan gondolkodom: a következő dallamon, dalszövegen, műsoron – osztotta meg velünk. És van még egy kedvtelése, amelyet mostanában mindössze „fejben" űz: a festészet.

– Főiskolás koromban festettem, azóta elkészült jó néhány erős kép, de egyelőre csak a fejemben. Azt viszont nem tudom, mikor lesz alkalmam ezeket vászonra vinni.

Az olvasóknak azt ajánlja: használják ki, hogy a meteorológusok vasárnapra jósolják az első igazi szép tavaszi napot! Menjenek ki a természetbe családostul, nézzék meg az utolsó pillanatot, mielőtt növekedésnek indul minden, kirügyeznek a fák, kinyílnak a virágok.

Címkék#Zene#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!