Fekete Pákó Szegeden

Fergeteges bulit tartott szerda éjjel Szegeden Fekete Pákó. Több száz közgazdász- és jogászhallgató mulatott a fekete bőrű lakodalmasplayback sztárral a Club 911-ben. Pákó tudja, hogy nem tud énekelni, de ez nem foglalkoztatja, mert szerinte nem ez a lényeg, hanem a didi meg a szex. Szerinte a magyarok nem szeretik a komoly dolgokat. Ezért futhatott be ő is, meg Győzike is.
Fotó: DM/DV fotó

Fekete Pákó éjjel negyed tizenkettőkor sötét napszemüvegben szállt ki a szegedi klub előtt a sötétített ablaküvegű autóból, és pár lépés után nekiment egy közlekedési táblának. Kicsit szerencsétlenkedett a tábla előtt, mire a menedzsere hangosan megjegyezte, „Pákó, fasza volt a belépőd!” Pákó azért hord napszemüveget, mert pár napja menekülés közben belefejelt egy ablakba, s az üveg felhasította a szemhéját. A fekete bőrű énekest ugyanis – vízum híján – becsempészték Szlovákiába, ám a rendőrök és határőrök rajtaütöttek a diszkón.

„Tudom, hogy nem tudok énekelni. Ezzel nincsen gáz. Nem érdekel, ki mit mond rólam. Én showman-ember (sic!) vagyok. Mindenkinek kilúgozom az agyát. Érted? Vágod? Ebből lehet poént csinálni. Mindenki jól érzi magát a bulin” – mondta tört magyarsággal az ékezetek nélkül nyilatkozó Pákó, akit nyáron meglátogat a mama. „Eljön hozzám, hogy lássa, mit csinál a fia. Amikor megjelent a Kislány, vigyázz! lemezem, felhívtam, hogy énekes lettem. Anyám azt mondta, hogy te, Pákó, nem is tudsz énekelni. Mondtam neki, anyám, nem is erről van szó.” Fekete Pákó azért szereti Magyarországot, mert szerinte „itt kedvesek az emberek, szépek a lányok, van jó didi meg jó fenék.” Márpedig ő imádja a szexet. Azt mondja, ha őt egyszer valaki megkóstolja, sohasem felejti el. „Ez tutituti! Ezt nem a büszkeségem mondja, ez az igazság. Én vagyok a didikirály! A fasza gyerek! Az ország fasza gyereke vagyok!” – közli röhögve.

A mulatós zene királya

Az eredetileg Dludayo Lapite Pako néven anyakönyvezett fiatalember 1994 óta él Magyarországon. Fekete Pákó három évig tanult ösztöndíjasként az ELTE jogi karán, majd abbahagyta tanulmányait. „Utána házasodtam, gyereket szültem (sic!), és évekig keményen dolgoztam a kólagyárban és a nyomdában” – mesélt arról az időszakról, amikor még nem volt – ahogy ő fogalmazott – a mulatós zene királya.

Pákó magyar állampolgár szeretne lenni. Már beadta az ehhez szükséges papírokat. Tudja, vizsgát kell tennie, hogy megkapja az állampolgárságot. „Meg kell tanulnom, mivel foglalkoznak a magyarok, mivel foglalkoztak az osi (sic!) magyarok, mivel a parlament. Tanulok.” A fekete bőrű fiatalember a diszkós fellépések mellett falusi lakodalmakat is vállal. „De csak úgy, hogy megmondom a volegénnek (sic!), hogy viszek a menyasszonynak egy csokipeniszt (sic!). A csokipenisz az én ajándékom. Az a meglepetés” – mondja nagy höhőzések közepette.

Majd arról mesél, Charlie azt mondta neki egy partin, hogy „Pákó, te vagy a legjobb.” Azt is mondta még Charlie, hogy nem baj, hogy nem tud énekelni, úgy jó, ahogy van. Mást már nem mondott Charlie. „Mondják az emberek, itt ez az afrikai csávó, ez különleges. Fekete Pákó meg a Győzike. Van bennünk valami hasonló. Egyik hülyébb, mint a másik, mondják az emberek, de kuriózum. A magyaroknak ez kell, nem a komoly dolgok. Az kell, hogy sokat nevess és boldog légy!”