Szeged és környéke

2014.06.04. 21:09

Felakasztotta magát a kétszeres gyilkos

Magyarbánhegyes - Öngyilkosságot kísérelt meg T. Lajos, aki Magyarbánhegyesen két embert agyonlőtt, kettőt pedig súlyosan megsebesített három hete – tudta meg a Blikk. Mint korábban megírtuk, valószínűleg gyermekelhelyezési vita állhatott a bánhegyesi vérengzés mögött.

Munkatársunktól

T. Lajos nem akarta, hogy volt élettársával közös gyermeküket az édesanya hosszabb időre Németországba vigye. A 48 éves vésztői férfi négy embert lőtt le, a fiatalasszony édesanyja és jelenlegi élettársa a helyszínen életét vesztette. A kislány édesanyja és a volt anyós élettársa életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi még aznap feladta magát a rendőrségen, és megnevezte, kinél hagyta kislányát.

Lapértesülések szerint T. Lajos családtagjai jelezték a fegyintézetnek, hogy a férfi öngyilkosságra készül. Ezért a börtönőrök szigorú felügyelet alatt tartották, szinte ötpercenként benéztek a cellájába. Azt egyelőre nem tudni, hogyan próbált végezni magával. Ezzel kapcsolatban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi sajtóközleményt adta ki: „A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában 2014. május 31-én öngyilkosságot kísérelt meg egy fogvatartott. Az őrök ezt időben észlelték, azonnal mentőt hívtak hozzá. A fogvatartottat kórházba szállították. A történtekkel kapcsolatosan a rendőrség további tájékoztatást nem ad."

Úgy tudni, T. Lajost átszállították Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol előreláthatólag hat hónapot tölt.

Magyarbánhegyesiektől úgy értesültünk, a lövöldözés két életben maradt áldozata közül M. Adrienn, az ötéves kislány édesanyja a történtekhez képest jól van, nemsokára hazatérhet. R. Józsefről ellenben, akinek családja korábban hírzárlatot rendelt el az állapotával kapcsolatban, nincs információjuk. A férfi nem magyarbánhegyesi, a faluhoz meggyilkolt élettársa révén kötődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!