Szeged és környéke

2007.12.14. 09:23

Felborult egy román busz az M5-ös balástyai lehajtójánál

Balástya, Szeged - Felborult egy román autóbusz az M5-ös autópályán Csongrád megyében a balástyai lehajtónál, a Szeged felé vezető oldalon. A sérültek száma tízre emelkedett, egy nőről ugyanis csak később derült ki, hogy belső sérülése lehet.

A reggeli buszbaleset után hét embert vittek a mentők a szegedi kórházba, közülük délutánra már csak négyet tartottak bent. Egy embernek súlyos mellkassérülése miatt kell még bent maradnia, három embert pedig könnyebb sérülésekkel egyelőre a kórház traumatológiai osztályán ápolnak - tudta meg a Független Hírügynökség az intézmény ügyeletes orvosától. A többieknek már elengedték az orvosok.

A mentők szerint tíz ember sérült meg, amikor árokba borult egy román autóbusz pénteken reggel 8 óra után nem sokkal, az M5-ös autópályán, a balástyai lehajtónál, a Szeged felé vezető oldalon. A jármű Olaszországból szállított haza román vendégmunkásokat, de turisták is voltak az utasok között.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint 48-an voltak azon a buszon, ami az M5-ösön borult fel. A baleset helyszínén egy sávot lezártak a Szeged felé vezető oldalon.

Nagyváradról érkezik mentesítő járat a busz utasaiért. Az utasokat - akiket nem vittek el a mentők - ideiglenesen Balástyára, a művelődési házba viszik. Az utasokat a továbbiakban a katasztrófavédelem munkatársai -köztük egy pszichológus is - segítik.

Egy másik buszbaleset is történt péntek reggel, Veszprém megyében

Veszprém megyében egy menetrend szerint közlekedő Volán-busz ütközött egy kisbusszal Tapolca és Veszprém között Nagyvázsony térségében. Péntek reggel 8 óra előtt néhány perccel történt a baleset egy alsórendű úton. A kisbuszból a tűzoltók szabadítottak ki 3 embert, ők könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Volán-buszon senkinek sem esett baja. A karambol okát még keresik, az utat teljes szélességében lezárták - tudta meg a Független Hírügynökség Dobson Tibortól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!