Szeged és környéke

2012.07.10. 18:53

Felhőszakadásban áztak Szegeden - olvasói galériákkal

Szeged - Alig fél óráig tartott, mégis többeket megáztatott a Szegedet négy óra körül elért heves zivatar. Ma már több eső nem várható.

Segesvári Csaba

Először csak csepergett, majd pillanatok alatt trópusi monszunra hasonlító esőre váltott a Szegedet délután négy óra körül elért heves zivatar. A belvárosban rövid ideig jég is esett.

Jégeső Szegeden - ahogy az olvasók látták. Fotó: olvasó-tudósító | Sebők Zoltán (galéria)


Az erős széllel érkezett csapadéktól hömpölygő folyammá váltak az utak, a csatornákból ömlött a lezúduló eső. A szinte csak a Belvárosra korlátozódó, mennydörgéssel kísért zivatar napernyőket borogatott, eltört egy kisebb akácfát a Petőfi Sándor sugárúton. A torli megállókból mindenki a kapubejárókba menekült, sokan viszont teljesen eláztak.

Jégeső Szeged belvárosában 2012. július 10-én. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


– Heves zivatart érte el Szegedet, pillanatok alatt 10-15 milliméter csapadék hullhatott – mondta [namelink name="Aszalos István"]. A Dél-alföldi Regionális Központ meteorológusa kifejtette: míg a bajai úti állomásnál csak csepergett, a belvárosban szakadt az eső. – Éles a zivatar széle, olyan, mintha az egész felhő elindult volna lefelé.

Jégeső Szegeden - ahogy az olvasók látták. Fotó: olvasó-tudósító (galéria)


A szivárvánnyal kísért égi jelenséget kedden további eső nem követi – legalábbis az előrejelzés szerint.

Ön is elázott? Várjuk fotóit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!