Felismeri-e Szalay Istvánt?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Szalay István

Ezúttal Szeged rendszerváltás utáni második polgármesterének, a volt országgyűlési képviselő egyetemi tanár fotóját mutattuk a járókelőknek. A többség első pillantásra felismerte, de olyannal is
találkoztunk, aki művészembernek, balettigazgatónak vélte.

Juhász Ferenc rokkantnyugdíjas: – Szalay István! Polgármester volt, MSZP-s. Lippai Pál után és Bartha László előtt. Azért tudom, mert egy kicsit foglalkozom a politikával. Nem közvetlenül, főleg az újságok, tévék segítenek eligazodni. Akkoriban tanár volt az egyetemen, azt hiszem, most is tanít. Jelenleg nem politizál, bár két ciklusban is országgyűlési képviselő volt. Ebben a ciklusban is csinált valamit, segítsen, nem jut eszembe. E-vel kezdődik? Egészségügy? Nem, nem, megvan, rövid ideig egyházügyi államtitkár volt.

Parázs Péter köztisztviselő: – Fogalmam sincs! Politikus nem lehet,

inkább művész. Író sem lehet, talán színházi ember. Nem színész, inkább balettigazgató. Annak tudom elképzelni. Nem kínos, hogy nem ismerem fel? Politikus volt? Egy politikus nem így néz ki. Egyébként egyáltalán nem érdekel a politika. Szalay István látható a képen? Így már tudom, a nevét ismerem, szocialista polgármester volt 1994–98 között, és két ciklusban országgyűlési képviselő. Apámtól még azt is hallottam, egyházügyi államtitkár volt a jelenlegi kormányban.

Dr. Raskó Tamás biológus: – Szalay István! Szeged MSZP-s polgármestere volt 1994-től, megválasztása előtt a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola főigazgatója. Matematikus. Azt hiszem, utána elszakadt a politikától. Nem? Képviselő is volt? Ja, tényleg, két ciklusban is. Hogy mit tudok még róla? Rövid ideig államtitkár volt a jelenlegi kormányban? Biztos oktatással kapcsolatosan, hiszen az áll hozzá közel. Nem? Egyházügyi államtitkár? Most már emlékszem. Ez egyébként annak idején sokakat meglepett.

Kocsis Judit, a színház énekkarának tagja: – Ja, hát ez a Szalay

Pista. Bocsánat, Szalay István. Polgármesterünk volt 1994 és 1998 között. Egyetemi tanár. Nagyon kedvelem. Személyes élmények is fűznek hozzá: sok éve történt, hogy az Elisabethet játszották Szegeden, ennek kapcsán műsort rendeztek a Virágban, amin én is felléptem, ő volt az est házigazdája. Nem nagyon ciki, hogy politikai karrierjének további részleteit nem ismerem? Képviselő? Hát persze, szocialista. Nemrégiben pedig egyházügyi államtitkár volt.

Közös gyermeknapi ünnepséget szerveznek a hazai bábszínházak
A szegedi Kövér Béla Bábszínház munkatársai egy felettébb falánk mesehős történetével készülnek az év legmesésebb napjára.
Jakab Péter miatt kilépett két tag, ezzel megszűnt a zalaegerszegi Jobbik
A csoport létszáma a párt szabályzatában meghatározott minimum alá csökkent.
Kegyetlenül szembesítették a valósággal Gyurcsányt a fiatalok (fotó)
Nemrég posztolt fotójára reagált a Fidelitas.
Lerombolt két 46 ezer éves ausztrál őslakos kőszállást egy bányavállalat
Robbantásokat hajtottak végre egy vasércbánya bővítésekor.
Újabb százezer maszkot kapott Magyarország
Tajvan egészségügyi felszerelésekkel támogatja a frontvonalon lévő magyar egészségügyi dolgozókat.
Megverte az Újpestet a Kisvárda
Egy gól döntött a mérkőzésen.