Szeged és környéke

2009.03.10. 20:50

Feljelentés melaminügyben

Szeged - Pest megyében beidézte az élelmiszer-ellenőrző hatóság a kínai melaminos gyerek tejital forgalmazóját, de nem ment el a meghallgatásra.

Munkatársunktól

Megírtuk februárban, hogy az egészségügyi határérték duplája volt a mérgező műanyag a Milk drink feliratú dobozos italban, amit a szegedi Cora árult és a forgalmazott 60 doboznak majdnem a fele elkelt. Az áruházlánc 3 Pest megyei üzletében összesen 500 dobozos tejitalt foglalt le a Pest megyei és fővárosi élelmiszer-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóság. Ellenőreik felkeresték a forgalmazó kínai Delicious Asia Kft. bejelentett budapesti telepét, de onnan eltűnt a cég. Egy másik irodájának nyomát viszont megtalálták.

Mivel a Csongrád megyei élelmiszer-biztonsági és állat-egészségügyi hatóság levele az újabb címről is „ismeretlen" jelzéssel jött vissza, a rendőrségen ismeretlen tettes ellen közegészség veszélyeztetése miatt tettek büntető feljelentést. A Pest megyei hatóság beidézte a Delicious Asia Kft. kínai vezetőjét, hogy számoljon el az árujáról, de nem jelent meg. Ezért a Pest megyei ellenőrök is feljelentést tettek a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!