Szeged és környéke

2011.10.12. 17:35

Feljelentette Magyar Annát Tóth Péter

Szeged - Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt a Csongrád Megyei Főügyészségen feljelentette szerdán Magyar Annát, a megyei közgyűlés elnökét Tóth Péter.

Gonda Zsuzsanna

A Jobbik megyei önkormányzati képviselője elmondta: álláspontjuk szerint Magyar Annának nem volt joga aláírni október 4-én azt a szerződést, amely szerint január elsejével az állam átveszi a megyei önkormányzatok által fenntartott intézményeket. A tulajdonosi jogokat az önkormányzat közgyűlése gyakorolja, az elnöknek nem volt felhatalmazása dönteni. [namelink name="Tóth Péter"] hangsúlyozta: nem csupán szándéknyilatkozatról van szó, hanem szerződésről. Szerinte elfogadhatatlan, hogy egy október 4-i döntésről utólag, az október 14-i rendkívüli közgyűlésen tájékoztatják a képviselőket. Más megyékben rendkívüli közgyűlésen, az aláírás előtt módosították a vagyonrendeletet. Ez Csongrád megyében nem történt meg. Tóth szerint „Rákosi Mátyás mind a tíz ujját megnyalná", ha látná, hogyan számolja fel [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök az önkormányzatiságot. „Az ellenállásra szükség van, abban jók vagyunk, és ott leszünk" – fogalmazott a Jobbik megyei elnöke.

Feljelentést tett szerdán [namelink name="Toroczkai László"] is ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt a megyei önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő nagymágocsi Károlyi-kastély tavának bérleti szerződése miatt. A jobbikos megyei önkormányzati képviselő az ügyészség épülete előtt elmondta: a kastély és 41 hektáros parkja felbecsülhetetlen érték, a megye pedig nem gondos gazdája az ingatlannak, az épület és a park is elhanyagolt.

A parkban lévő 10 hektáros tavat és a körülötte lévő 15 méteres sávot – amelyen az egykori csónakház épülete áll – a megye havi 60 ezer forintért adja bérbe. Az épületben a bérlő büfét működtet, egy napi horgászjegyért pedig 1500 forintot kér. Számításaik szerint az éves bérleti díjat egy hónap alatt kitermeli a tó és a ház. – A havi 60 ezer forintos bérleti díj annyira alacsony, hogy joggal merül fel a hűtlen kezelés gyanúja – mondta Toroczkai László.

Reagálás a Tóth Péter megyei képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a pénteki rendkívüli közgyűlési ülésen részletesen tájékoztatja a képviselőket a miniszterelnökkel megkötött politikai szándéknyilatkozat jellegű megállapodásról. A közgyűlés elnöke a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el, ahogyan azt a szóban forgó megállapodás záró mondata is tartalmazza. Tudomásunk szerint egyébként Bács-Kiskun megyében a vagyonrendeletet 2011-ben egyáltalán nem is módosították.

Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!