Szeged és környéke

2019.07.12. 14:13

Feltételekkel támogatja a szegedi Fidesz Nemesi Pált

Egyelőre még nem állapodott meg a támogatásról Nemesi Pállal a szegedi Fidesz, de a szervezet elnöke szerint jó irányba haladnak a tárgyalások.

Suki Zoltán

Egy ideje már tárgyalunk Nemesi Pál független polgármester-jelölttel az esetleges támogatásról – jelentette be a szegedi Fidesz elnöke sajtótájékoztatón pénteken. Bartók Csaba elmondta, hogy Nemesi Pál kemény tárgyalópartner, akinek határozott elképzelése van Szeged jövőjéről, a gazdasági kérdésekről.

Nemesi Pál egy nagyon jól felkészült szakember, és elkötelezett Szeged felé – fogalmazott a kormánypárti politikus.


Bartók Csaba azt is elmondta, hogy az elképzeléseik nagy részben fedik egymást, de hozzátette, hogy vannak olyan pontok, amikben nem értenek egyet. Ezeket nem részletezte Bartók Csaba.

Még tartanak a tárgyalások a Fidesz és Nemesi Pál között. Fotó: Frank Yvette

Még tartanak a tárgyalások a Fidesz és Nemesi Pál között. Fotó: Frank Yvette

A szegedi Fidesz három dologból semmiképpen nem fogy engedni

– közölte Bartók Csaba.


A biztonsági határkerítés kérdésében hajthatatlanok vagyunk, ebben pedig az új polgármesternek is partnernek kell lennie, hiszen emlékezetes, hogy Botka László korábban azt mondta, hogy lebontaná a kerítést – mondta Bartók Csaba. A Fidesz szegedi elnöke ide sorolta a gyerekek és a nyugdíjasok támogatását. Emlékeztetett, hogy az utolsó közgyűlésen benyújtottak egy módosító indítványt, amelyben azt javasolták, hogy a korábban bejelentett 10 ezer forint helyett 13 ezer 500 forinttal segítsék az iskolásokat és az időseket. Az új polgármestertől ezt is elvárják.


A szegedi Fidesz harmadik ilyen pontja egy új híd megépítése. Bartók Csaba szerint ezt mondern jóérzésű szegedi polgár szeretné.


A leendő polgármesternek ezt ugyancsak a vállán kell vinnie – mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!