Szeged és környéke

2014.04.03. 23:53

Felújították a gázoló Hummert

Szeged - Megjavították a Kenéz Imrét elgázoló Hummert, az igazságügyi műszaki szakértő így kipróbálhatta, hogyan viselkedik 50 kilométeres sebességnél a 300 lóerős, 4,5 tonnás terepjáró. A védelem szerint Thomas Robert B. Hummere egy hibás alkatrész miatt fordult Kenéz Imre felé.

Segesvári Csaba

Kicserélték a Kenéz Imre motoros rendőrt elgázoló Hummer összeroncsolódott kerékcsapágyát, így [namelink name="Szőke Zoltán"] igazságügyi műszaki szakértő 50 kilométer/órás sebességgel is kipróbálhatta, hogyan viselkedik a javított nyomtávrúdú, utasokkal, csomaggal együtt 4,5 tonnás, 300 lóerős Hummer.

A január 21-i tárgyaláson a hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolt Thomas Robert B. ügyvédje, [namelink name="Búza János"] indítványozta, újítsák fel a Hummert, mivel a szakértői vélemény alig 20 kilométer/órás sebességnél készült.

A bizonyítást azért is kérték, mert a védelem állítja, a Hummer a hibás nyomtávrúd miatt fordult Kenéz Imre felé.

Azt még nem lehet tudni, mit tartalmaz a szakértői vélemény, de az eddigiek alapján feltételezhető: nem műszaki hiba miatt fordult élesen Kenéz Imre felé a Hummer.

A per április 15-én folytatódik. A védelem a januári tárgyaláson kérte Szőke Zoltán műszaki szakértő kizárását, amiről a Szegedi Törvényszék a következő tárgyaláson dönt. A [namelink name="Joó Attila"] vezette bírói tanács három napon keresztül tárgyalja Thomas Robert B. ügyét, április 24-én megszülethet az elsőfokú ítélet.

A bíróság korábbi tájékoztatása szerint a férfi tette akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!