Szeged és környéke

2019.05.07. 16:31

Fémdaraboktól pusztulhatott el Lajos Sándorfalván

A Facebookon kezdett el terjedni a hír a napokban, hogy ismeretlenek kutyákat, macskákat mérgeznek Sándorfalván, a Szent Imre utcában. Az egyik környékbeli lakó, Mónika a macskáját, Lajost vesztette el nemrégiben. Az asszony elmesélte, hogy az állat előbb véreset ürített, majd fémdarabokat látott a hányásában. Három-négy nap múlva talált rá a már élettelen állatra. Az önkormányzathoz még nem érkezett hivatalos bejelentés.

Munkatársunktól

A Facebookon kezdett el terjedni a hír a napokban, hogy ismeretlenek kutyákat, macskákat mérgeznek Sándorfalván, a Szent Imre utcában. Bár a közösségi oldalon nem fogták vissza magukat az elpusztult házi kedvencek tulajdonosai, és kemény szavakkal szidalmazták az elkövetőt, a nyilvánosságot névvel és fotóval valamiért mégsem akarta vállalni senki.


Mónika, aki azt kérte, ne írjuk le a teljes nevét, azt mondta, nem csak a macskákat akarta elpusztítani az ismeretlen. 


– A külterületen gyakran ötösével-hatosával kóborolnak a kutyák. Sokan ugyanis itt szabadulnak meg a megunt ebektől, más kutyák pedig a gazda felelőtlensége, a rossz, hiányos kerítés miatt kóborolnak el. Ha tudom is, kié a kutya, nem tudunk mit csinálni, mert nincs benne csip. Ha csipje nincs, valószínűleg beoltva sincs. Csibafáról, Kővágóról is biciklivel járnak be a gyerekek az iskolába, nem lenne szerencsés, ha megtámadná őket egy kóbor kutya. Az önkormányzat mindent megtesz, kijönnek, összeszedik a kutyákat, de a felelőtlen állattartásra ez nem megoldás – magyarázta Mónika, aki megkötve tartja csipelt és szökős kutyáját, Dodót. 


Korábban megírtuk, évente közel 800 ezer forintjába kerülnek a felelőtlen kutyatulajdonosok a sándorfalvi önkormányzatnak.

Befogott kóbor kutyák Sándorfalván. Könnyen mérgezés áldozatai lehetnek. Fotó: Török János

Befogott kóbor kutyák Sándorfalván. Könnyen mérgezés áldozatai lehetnek. Fotó: Török János

Mónika macskája, Lajos néhány nappal ezelőtt pusztult el. Mónika azt mondta, előbb véres volt a széklete, majd fémdarabokat talált a hányásában. Három-négy nap múlva talált rá a már élettelen állatra. Az eset kapcsán megkérdeztük a sándorfalvi önkormányzat illetékesét, Török Éva jegyző azt mondta, hozzájuk az ügyben még nem érkezett bejelentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!