Szeged és környéke

2014.06.17. 19:33

Fesztivál 360 táncossal

360 táncos részvételével, öt külföldi és négy szegedi együttessel rendezik meg július 8. és 11. között a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivált.

Munkatársunktól

Roboz István, a szervező Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány kurátora és Simoncsics János fesztiváligazgató kedden sajtótájékoztatón ismertette az idei négynapos programsorozatot.

Menettánccal nyitnak július 8-án 17.30-kor a Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics tér útvonalon. Az idén nem a Dóm téren, a szabadtéri játékokon tartják a gálaestet, mert ott már lesz egy táncprodukció, a Zorba, a görög. Július 8-án és 9-én 20 órától folklórestet tartanak a nagyszínházban, amelyekre a belépő ára 800 forint – ez egyben a 11-ei gálaestre is belépőül szolgál az Újszegedi Szabadtéri Színpadhoz. A fesztivál külföldi csoportjainak utcai vigasságai ingyenesen megtekinthetők a Dugonics téren július 9-én és 10-én.

A kétévente megrendezett nemzetközi táncos seregszemle első alkalma 1966-ban volt. Az idei fellépő együttesek: Ayfas Táncegyüttes (Csehország), Cununa Somesana Táncegyüttes (Románia), Gehem Néptáncegyüttes (Törökország), Stanko Paunovic Néptáncegyüttes (Szerbia), Juhász zenekar (Szerbia), valamint Szegedről Bacsa Orsolya és Túri Hanga népdalénekesek, a Szeged Táncegyüttes, a Délikert Táncegyüttes és a Cuháré Táncműhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!