Szeged és környéke

2009.08.25. 20:15

Feszty-körkép egy motoron

Szeged - Az államalapítás alkalmából Szegedre is ellátogatott a Feszty-körkép – méghozzá egy BMW motoron. Szittár Tony festő a járgányon air-brush-technikával örökítette meg Feszty Árpád híres képét.

Segesvári Csaba

A művet a Dugonics téren tekinthette meg a nagyérdemű, majd a Zalaegerszegről érkezett motorosok továbbindultak Ópusztaszerre, ahol egy jurtánál támasztották le vasukat. A 3 hónap és rengeteg gyakorlás után elkészült alkotás ára felbecsülhetetlen, tulajdonosa méltán büszke magyarságára.

Találkozott két Feszty- körkép-szerelmes, az egyik festeni tudott, a másik ezt finanszírozni – mesélte a festmény születésének apropóját Szittár Tony. – Győrváry Gyuri barátom, a motor tulajdonosa először bajor mintát szeretett volna erre a motorra, ám sikerült meggyőznöm, hogy a körkép sokkal kifejezőbb, és jobban illik a személyiségéhez. Először a szláv vezért festettem fel, hozzá torzítottam a többi részletét a képnek. A BMW elejére egy turulmadár került, utána kezdődik a motor két oldalán a körkép – írta le a nem mindennapi alkotás születését.

A BMW-t turulmadár és Feszty Árpád híres képe díszíti. A szerző felvétele

A BMW-t turulmadár és Feszty Árpád híres képe díszíti. A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!