Szeged és környéke

2019.08.21. 14:47

Fidesz: Botka álcivilekkel indul

Bartók Csaba szerint a polgármester egy kampánybeszédet mondott augusztus 20-án, és folyamatosan azt hangsúlyoz­­ta, pártsemleges szövetség sorakozott fel a háta mögött az önkormányzati választásokra.

Suki Zoltán

Nagy lendülettel kezdett Botka László, aki az augusztus 20-i városi ünnepséget használta fel arra, hogy bejelentse, ősszel újra indul a polgármesteri székért. Bemutatta mozgalmának jelöltjeit is, akikről állítja: lokálpatrióta civilek. Ez azonban a Fi­­desz szegedi szervezete szerint egyáltalán nem így van.


A nagyobbik kormánypárt he­­lyi elnöke a Délmagyar­or­szág­nak elmondta, hogy a kép­viselőjelöltekhez hasonlóan ő is inkább elrejtené pártját, és „civil" polgármesterjelölt len­ne, nem az MSZP-é.


Bartók Csaba elmondta, hogy a polgármester egy kampánybeszédet mondott augusztus 20-án, és folyamatosan azt hangsúlyoz­­ta, pártsemleges szövetség sorakozott fel a háta mögött az önkormányzati választásokra.


Ez azonban a Fidesz szerint legalábbis különös, hiszen a listán szereplők közül szinte mindenkinek van pártkötődése, nem is akármekkora. Komjáti Zol­­tán Gábor és Simon-Fiala Do­­nát a Jobbik, Ménesi Imre, Szé­­csényi Rózsa, Kozma József, Hekáné Szondi Ildikó, Szénási Róbert, Mészáros Tamás, Tóth Károly és Joób Márton az MSZP, Koromné Fenyvesi Rózsa, Molnár Zoltán és Binszky József a DK, Kovács Tamás a Párbeszéd, Fehér Attila az LMP, Nagy Sándor és Mihálik Edvin a Momentum képviseletében érkezett a „civil összefogásba".

Botka lokálpatrióta civilekről beszélt

Bemutatta az Összefogás Szegedért jelöltjeit Botka László, aki azt is bejelentette, hogy ismét elindul polgármesterjelöltként. Botka László nem győzte hangsúlyozni, hogy szerinte ilyen teljes körű összefogás még sohasem volt. Szerinte a mostani nem pártpolitikai, hanem egy lokálpatrióta szövetség. A jelenlegi polgármester szavaiból az is kiderül, hogy azért indul, mert „motiválják" a város előtt álló feladatok.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!