Szeged és környéke

2010.09.20. 21:18

Fidesz: Ujhelyi nem okozott meglepetést

Szeged - Ujhelyi István nyilatkozata nem okoz meglepetést: a szocialista politikusok nyolc évet hazudtak végig, érthető, hogy ettől a szokástól a Gyurcsány-kormány egyik emblematikus ifjú politikusaként ismertté vált Ujhelyi Istvánnak nehéz elszakadnia - reagált a szocialista politikus hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke.

Delmagyar.hu

Havasi Katalin az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: szeretné emlékeztetni Ujhelyi Istvánt, hogy "ez a világ véget ért, többek között a hazugságok miatt zavarták el a magyar választópolgárok 2010 áprilisában a szocialisták kormányát".

Javasolta továbbá, hogy kampánya során olyan kérdésekkel forduljon a választópolgárokhoz a szocialista politikus, amelyek érintik és érdeklik őket, így minden bizonnyal minden szegedi kíváncsi volna arra, hogy a szocialista kormány szándéka és támogatása ellenére, hogyan sikerült a szocialista vezetésű Szegednek elszalasztania a Mercedes cég hazai beruházását, és miért Kecskeméten létesült Mercedes gyár Szeged helyett.

Ujhelyi István szocialista országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy egy felmérés szerint az egy főre jutó adósság tekintetében a fideszes vezetésű Hódmezővásárhely, a főváros V. kerülete és Kaposvár áll a lista élén, a legkevésbé eladósodott települések vagy kerületek pedig szocialista vezetésűek.

Véleménye szerint az eladósodott települések vezetői hiába mutogatnak a szocialista kormányokra, mert az Állami Számvevőszék egyik jelentése megállapította, hogy a fideszes önkormányzatok által az elmúlt években kibocsátott kötvényekből befolyt pénz kétharmadát felhalmozási célra fordították.

Kérdésre válaszolva közölte: szocialista vezetésű önkormányzatok is bocsátottak ki kötvényeket, de az ebből befolyt pénzt nem a napi működésre, hanem fejlesztésekre fordították és felelős gazdálkodást folytattak. A felelős gazdálkodásra példaként Miskolcot, Nyíregyházát, Szegedet és Szombathelyt említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!