Szeged és környéke

2019.01.07. 08:44

Figyelni kell a pótkocsikra a sztrádamatricánál

2019-ben is változtak a hazai díjköteles úthálózat használatának szabályai. Fontos újdonság, hogy a D2 és B2 kategóriába tartozó járművekre 2019-től a pótkocsikra érvényes jogosultságot, az U díjkategóriát is meg lehet vásárolni a D2-es vagy B2-es jogosultság mellett.

Munkatársunktól

A rendelkezés egyszerűsíti az autósok életét, a „gépes" járműre megváltott U díjkategóriájú e-matrica segítségével bármilyen vontatmánnyal közlekedhetnek.


Változott a járműszerelvények jogosulatlan úthasználatának pótdíja is: ha sem a vontató járműnek, sem pótkocsijának nincs matricája, akkor az eddigiektől eltérően nem két, hanem csak egy pótdíj fizetendő. Fontos tudni, hogy amennyiben valaki matricavásárlás nélkül vesz igénybe díjköteles útszakaszt, a büntetés egy órán belül még elkerülhető: a türelmi időnek köszönhetően ugyanis a felhajtástól számítva 60 perc áll rendelkezésre a pótlásra.


A matricavásárlás bankkártyával vagy átutalással az e-autopalyamatrica.hu portálon akár regisztráció nélkül is elvégezhető. Ugyanez SMS-ben, okostelefonos applikációk segítségével, valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél is megoldható. Az e-matrica-rendszerben a díjköteles úthálózat hossza egyébként a korábbi 1356- ról közel 1380 kilométerre nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!