Szeged és környéke

2013.04.30. 12:51

Fizetős tévék kódjait osztotta meg az interneten

Interneten osztott meg jogosulatlanul fizetős tévéműsorokat egy férfi Szegeden, akin a napokban ütött rajta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának hamisítás elleni nyomozócsoportja.

Delmagyar.hu

A rendőrök egy szegedi kertvárosi házban és egy szegedi internet szolgáltatónál tartottak házkutatást, ahol különböző műsorszolgáltatók beltéri egységeit, előfizetői kártyáit, illetve egyéb informatikai eszközöket foglaltak le.

Rendőrségi fotók a helyszínről

Rendőrségi fotók a helyszínről
A megalapozott gyanú szerint Á. Alex 39 éves szegedi lakos magánszemélyként fizetett elő két szolgáltató programcsomagjaira. Az így feltört műsorok eléréséhez szükséges kódokat az interneten megosztotta, így lehetővé tette, hogy olyan felhasználók is hozzáférjenek a televíziós adásokhoz, akik nem álltak szerződésben az érintett szolgáltatókkal.


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya számítástechnikai rendszer adatok elleni bűncselekmény vétségének megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben. Vizsgálják, hogy más szellemi tulajdont sértő bűncselekmények megvalósultak-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!