Szeged és környéke

2015.02.23. 20:33

Flóbert pisztollyal lőtték fejbe - féltékenységből

Szeged, Budapest - Szegedi az a férfi, akit múlt hét csütörtökön fejbe lőttek egy autóban Budapesten. Szerencséje volt: a lövedék nem okozott komoly sérülést. A lány, akinek a kocsijában ült, szintén szegedi – az elkövető szerintük féltékenységből akart ölni.

Munkatársunktól

Egy szegedi férfit lőttek fejbe múlt hét csütörtök este Budapesten, egy autóban. A XVIII. kerületi Baross utcában F. Norbert egy flóbert pisztollyal lőtt rá [namelink name="Misku Mihályra"]. Ő és a szintén szegedi lány, akinek a kocsijában ült, lapunknak mesélt a történtekről.

– Levelező gimnáziumba járok Budapestre, aznap is vizsgázni mentem, ahova Mihály elkísért – idézte fel a napot a 18 éves [namelink name="Nagy Viktória"]. Az elkövető korábban osztálytársa volt, de a fiú évismétlő lett. – Az elején megmondtam neki, hogy felesleges próbálkoznia, nem szeretnék vele párkapcsolatot – mesélte a lány, aki éppen ezért azt gondolja, féltékenység állhat az ügy hátterében.

„Az a szerencsém, hogy nem mentem"

– Miközben zajlott a vizsgám, SMS-t írt nekem, hogy menjek ki az udvarra vele beszélgetni. Utólag biztos vagyok benne, az a szerencsém, hogy nem mentem.

Viktória és Norbert megbeszélte, hogy este az iskolához közeli helyen találkoznak. A lánnyal ment Mihály is, aki azt mondja, korábban soha nem találkozott az elkövetővel. – Megkért bennünket, hogy vigyük el egy általa megjelölt helyre – idézte fel Viktória. – Miután megérkeztünk, kiszállás előtt elővett a táskájából egy pisztolyt, és néhány centis távolságból fejbe lőtte Mihályt. Majd miután látta, hogy nem halt meg, nevetett, és azt kérdezte: „nem volt elég?". Valószínűleg újra akart lőni, de nem sikerült. Én sokkot kaptam, de egy idő után magamhoz tértem, és hívtam a mentőket. Ezt hallva kiszállt az autóból, és elmenekült.

Mihálynak szerencséje volt: a golyó belefúródott a fejébe, de a csont mellett haladt. Fotó: Kuklis István

Mihálynak szerencséje volt: a golyó belefúródott a fejébe, de a csont mellett haladt. Fotó: Kuklis István
„A lábujjamig lecsorgott a vér"

Viktória úgy gondolja, a golyót a fiú neki szánta. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy az elkövető a nyolc golyóval megtöltött pisztolyt egész nap magánál tartotta, az iskolába is bevitte. Mivel azonban azt hitte, Mihály a párja, meggondolta magát, és inkább vele akart végezni.

A fejbe lőtt férfinak szerencséje volt: a hátulról érkező lövés olyan szögben érte a koponyáját, hogy ugyan a golyó belefúródott a fejébe, de a csont mellett haladt. – Nem vesztettem el az eszméletemet, de nem éreztem nyaktól felfelé semmit, és a lábujjaimig lecsorgott a vér – mesélte. A 27 éves férfi biztos volt benne, hogy meg fog halni, ezért pénzét, telefonját és lakáskulcsát is odaadta a lánynak. A mentők kórházba vitték, ahol golyóval a fejében másfél órát várt a röntgenre, majd további másfelet, hogy egy orvos megvizsgálja. Végül ambulánsan vették ki a lövedéket, így még éjszaka be tudott menni a rendőrségre vallomást tenni. F. Norbertet a rendőrök pár órával később otthonában fogták el, ahol beismerő vallomást tett.

„Elszívnék egy szál cigit"

Mihály azt mondja, a történtek óta számtalanszor leperegtek már szeme előtt az események, bár legszívesebben kitörölné az agyából. – Végig az volt a fejemben, hogy 27 évesen még nem akarok meghalni. A barátnőm terhes, a húgomat is én tartom el, nem tudom, mi lenne velük nélkülem – mondta. Viktóriát is nagyon megrázták a történtek: bár jövő héten kellene ismét vizsgáznia, nem mer újra odautazni.

F. Norberttel szemben súlyos testi sértés bűntett kísérlet és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le az eljárást. Mihály azonban csak akkor lenne elégedett, ha előre eltervezett, szándékos emberölés kísérletéért ítélnék el, szerinte ugyanis ez történt. – Ha a Csillagba kerülne, leülnék a bejárat elé, és elszívnék egy szál cigit – mondta.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!