Fő Fasori Általános Iskola: a szülők kitiltva

A diákok védelmében zártabbá tették a szegedi Fő Fasori Általános Iskolát, ahol az utóbbi időben több atrocitás és lopás történt. Az új rendszerben a szülők már nem kísérhetik fel a tanterembe gyermekeiket és délután a portásfülke előtt kell várakozniuk. Közülük többen felháborodtak az intézkedésen, mondván: a folyosóügyeletes tanároknak kellene komolyabban venniük a feladatukat.
Várakozás az intézmény előtt. Többen felháborodtak az intézkedésen Fotó: Schmidt Andrea

A Fő Fasori Általános Iskolában a félévzáró értekezleten döntött úgy a tantestület, hogy zártabbá teszi az iskolát, mert az utóbbi időben több olyan esemény is történt, amely zavart okozott az intézmény életében. – Volt olyan, hogy egy szülő hasba bokszolt egy diákot, mert az bántotta a gyermekét. Máskor meg egy illuminált apuka azzal nyitott be a tanterembe, ahol éppen órát tartottak, hogy elviszi a gyermekét. A pedagógus ezt megakadályozta, mert a diákot – a megállapodás szerint – csak az anyuka vihette el az iskolából – mesélt az elmúlt hónapok történéseiről Bikárdi Melinda. Az iskolaigazgató elmondta, hogy nemrégiben egy kolléganőjének lopták el a táskáját az egyik teremből, a tanári asztalról. Az eset után nem sokkal pedig eltűnt az igazgatóhelyettesi irodából a pénzes kazetta, benne hetvenezer forinttal. Az intézmény vezetése megtette a feljelentéseket a rendőrségen, ahol azt javasolták: próbálják zártabbá tenni az iskolát. A gyermekek és magunk védelmében úgy határoztunk – magyarázta a direktor –, hogy február 7-étől új rendszert vezetünk be a vagyonvédelem és az oktatás zavartalansága érdekében.

Az iskolában megerősítették a portaszolgálatot. A szülők már nem kísérhetik fel a gyermekeiket a tanterembe és délután a portásfülke előtt kell várakozniuk. Az igazgató szerint ez nem jelenti azt, hogy a szülő már csak a fogadóórán vagy szülői értekezleten találkozhat a pedagógussal. Ha a szülő kéri, lehívják a tanárt a portára. Tervezik, hogy felsős diákokból megszervezik a délutáni ügyeleti rendszert, és a nagyobbak kísérik majd le az alsósokat a szülőkhöz. Négy walkie-talkie-t is vásárolnak, ami az udvaron gyermekekre felügyelő napos tanároknál lesz.

– Nem úgy kellene zártabbá tenni az iskolát, hogy kitiltják a szülőket – mondta egy felháborodott anyuka, aki – a gyermekére tekintettel – nem vállalta a nevét. Szerinte az önbíráskodó szülőknek a jövőben is el fog járni a kezük, csak nem a folyosón, hanem az iskola előtt. A szülőt az háborítja fel a legjobban, hogy eddig reggelente vagy délután 1-2 perc alatt minden aktuális dolgot meg tudott beszélni a tanítónővel a gyermekkel kapcsolatban, most pedig telefonon kell vele időpontot egyeztetni. Szerinte ha a folyosóügyeletes tanárok komolyabban vennék a feladatukat, nagyobb lenne a rend. Egy másik szülő – aki szintén nevének titokban tartását kérte – azt mesélte, hogy egy fontos papírt szeretett volna felvinni az egyik tanárnak, de nem engedték. Szerinte így sérül a kapcsolat a pedagógus és a szülő között.

Megverte az Újpestet a Kisvárda
Egy gól döntött a mérkőzésen.
A sikeres védekezés miatt emelkedett a Fidesz támogatottsága
A magyar kormány kellő időben hozta meg a megfelelő intézkedéseket és hirdette ki a rendkívüli jogrendet.
A belga király unokaöccse, Joachim herceg is elkapta a koronavírust
A tünetek megjelenése előtt épp Spanyolországban volt.
Egy helyi televízió munkatársai haltak meg egy kabuli robbantásban
Egy helyi tévétársaság két munkatársa halt meg szombaton Kabulban, amikor út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel a gépkocsijuk mellett – közölte az afgán belügyminisztérium.
Megrendezhetik a Kékszalagot július végén
A Balaton megkoszorúzásával és szolid ünnepséggel vette kezdetét az idei vitorlás szezon szombat délelőtt Balatonfüreden.
Ilyen volt egy bájosan szocreál fodrászszalon Sándorfalván
Somogyi Károlyné protokoll helyett inkább bement és a sándorfalvi új szolgáltatóház fodrászüzletében fotózott 1978. április 28-án.