Szeged és környéke

2007.11.15. 11:19

Fokozottan szűrik a rendőrök az ittas vezetőket a megyében

Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya fokozott figyelemmel igyekszik kiszűrni a forgalomból azokat a járművezetőket, akik alkoholos befolyásoltság mellett ülnek a volán mögé - áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Az elmúlt 10 napban a rendőrök több esetben kezdeményeztek büntetőeljárást ittas vezető ügyében, melyek közül négy esetben tudták alkalmazni a bíróság elé állítás jogintézményét.

Míg az egyik esetben 180 ezer forintjába került az alkoholos befolyásoltság alatt vezető személynek a bűncselekmény elkövetése, addig a másik esetben négy hónap fogházra ítélték a jogsértőt egy évre felfüggesztve, továbbá 1 év 2 hónap időtartamra a járművezetéstől is eltiltották.

Mivel a baleseti veszélyforrások között az ittas járművezetés kiemelkedő helyen szerepel, a továbbiakban is számítani kell a hatóságok általi szigorú ellenőrzésekre.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!