Szeged és környéke

2007.11.25. 21:39

Folytatódik a szegedi Deák utcai óvoda ügye

Szeged - A szegedi SZDSZ-frakció nyílt levélben azt javasolja Botka László polgármesternek, hogy a Deák Ferenc utcai óvoda a nevelési év végéig működjön. A háromtagú MDF-frakció a Fidesszel közösen ma délig intézkedésre kéri a polgármestert. A jegyző közölte: az óvoda jogi értelemben óvoda maradt, sorsáról egy következő közgyűlés dönthet.

Kunstár Csaba

A szegedi közgyűlés SZDSZ-frakciója nevében [namelink name="Nagy Sándor"] alpolgármester, valamint a szegedi szabad demokrata országgyűlési képviselő, [namelink name="Sándor Klára"] arra kérte a polgármestert, hogy járjon el az Óvodák Igazgatóságánál: a Deák Ferenc utcai óvoda a nevelési év végéig működjön az eddigi rend szerint. A legutóbbi közgyűlésen a képviselők többsége – köztük az SZDSZ-frakció – megszavazta az óvoda elköltöztetését. Az intézmény sorsáról döntő ülésen [namelink name="Nagy Sándor"] is igennel voksolt.

– Az élet felülírta korábbi döntésünket – válaszolta lapunknak az alpolgármester. Mint mondta: meghallgatták a szülők érveit, valamint azt is figyelembe vették, hogy az ÁNTSZ levele nem az óvoda azonnali bezárására szólít fel. Ezért javasolják az óvoda továbbműködtetését.

Ugyanebben az ügyben tegnap a Fidesz–KDNP- és az MDF-frakció közös közleményt adott ki, amely szerint tekintettel arra, hogy a hatfős SZDSZ-frakció is síkra szállt az óvoda továbbműködtetése mellett, a bezárás szándékával kisebbségbe kerültek a szocialisták a közgyűlésben. Ezért „elvárják", hogy a polgármester ma délig jelentse be „az óvoda további működésére nézve kedvező intézkedést".

– Több nyilatkozatban megjelent, hogy a város bezáratta az óvodát. Ez nem igaz. A Deák Ferenc utcában továbbra is óvodai telephely működik, vagyis az óvoda jogilag óvoda maradt. Az ÁNTSZ kilencpontos listája miatt az Óvodák Igazgatósága úgy döntött, hogy máshová kell vinni a gyerekeket.

Későbbi közgyűlési döntés függvénye, hogy a város megtartja vagy bezárja az óvodát – nyilatkozta lapunknak [namelink name="Mózes Ervin"], Szeged jegyzője. Hozzátette: az ÁNTSZ által balesetveszélyesnek minősített fűtés csak egy a kilenc hibapont közül.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!