Szeged és környéke

2019.05.03. 17:41

Forgalomirányító rendőrök versenyeztek Szegeden - fotók

Karos forgalomirányító, motoros és járőr-gépkocsivezető, és baleseti helyszínelő rendőrök mérték össze tudásukat Szegeden pénteken.

Munkatársunktól

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kilencedjére rendezte meg a Közlekedésrendészeti Szakmai Verseny megyei döntőjét pénteken Szegeden. A rendőrök a KRESZ elméleti és szakmai tesztlapok kitöltése után a karos forgalomirányítók, a motoros és járőr-gépkocsivezetők és a baleseti helyszínelők a gyakorlatban is megmutatták, mit tudnak. A szegediek a Csongrádi sugárút és a nagykörút kereszteződésénél találkozhattak is velük, ott a karos forgalomirányítók versenyeztek. A karos forgalomirányítóknak egyébként nincs egyszerű dolguk. A kereszteződésben álló rendőrnek határozottnak kell lennie, észre kell vennie a szabálytalankodókat, és figyelnie kell saját testtartására is. Többek között ezt is pontozták a nagykörúti versenyen.

Forgalomirányító rendőrök versenyeztek Szegeden. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

A verseny megrendezésével célunk a közlekedésrendészeti területen tevékenykedő rendőrök szakmai ismeretek elmélyítése, továbbá a rendezvény kapcsolattartási és konzultációs lehetőséget nyújt a szakmai munka magasabb szintre emeléséhez – írta a rendezvényről lapunknak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!