Szeged és környéke

2014.01.26. 22:25

Forrónaci is indult! Kiscsillagokat kerestek Szegeden

Szeged - Csillagokat kerestek tegnap Szegeden. Az RTL Klub tehetségkutatójának válogatója érdekében sokan mondtak le a vasárnapi ebédről. A jelentkezők között akadt, aki annyira lámpalázas volt, hogy azt is elfelejtette, mivel készült, míg más internetes ismertségére építve szinte sztárként adta elő magát. Akik jól szerepeltek a válogatón, két hét múlva várhatják erről az értísítést.

Timár Kriszta

– Három pali meg egy nő van bent. Nem mondtak semmit, csak azt, hogy ha sikerül, két hét múlva értesítenek – foglalta össze a Csillag születik szegedi válogatóján történteket [namelink name="Túri József"], amint kilépett a meghallgatásról. Az RTL Klub tehetségkutatójába vasárnap déltől keresték a még felfedezetlen kiscsillagokat, ide érkezett barátjával, Tóth Szűcs Dáviddal. Ők ketten a Repfüst. Mint mondták, meg akarták mutatni tehetségüket.

Voltak ezzel így még páran: három órán keresztül megállás nélkül váltották egymást a jelentkezők a Petőfitelepi Művelődési Házban. Többnyire énekesek jöttek, de volt, aki táncolt, tornázott vagy éppen verset mondott.

Ötven százalék, hogy sikerült – fogalmazott [namelink name="Kovács Ferenc"], aki egy Caramel-számot adott elő. – Szerettem volna, ha kiderül, van-e tehetségem az énekléshez, ezért jöttem el – tette hozzá. Barátjának mindenesetre még szoknia kell a reflektorfényt: [namelink name="Rádai Gábor"] a szintetizátoros kísérettel ugyan még elboldogult, a fotózásnál azonban meglehetősen zavarba jött.

– Nem tudom, mivel indulok. Ja, éneklek – zavarodott össze már az első kérdésünktől [namelink name="Tóth Bence"] is. Elnéztük neki: a 11 éves fiú úgy izgult, hogy valószínűleg azt sem tudta, hol van. Nála már csak nővére volt idegesebb, aki elkísérte. A lány folyamatosan ökölbe szorította a kezét, amíg Bence a kamera előtt énekelt.

Három órán át keresték a kiscsillagokat Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A jelentkezők között találtunk ismerős arcot is. – [namelink name="Csányi Gábor"] vagyok. Alias Forrónaci. Ezt tudnotok kell – kezdte bemutatkozását az interneten más becenéven ismertté vált szegedi fiatalember. Amikor lakcíme után már az ajtószámot is bemondta, a szerkesztők közbeszóltak, és inkább a beceneve felől érdeklődtek, illetve arról, hogy miért nem jellegzetes öltözékében jött. – Ha bejutok, összevetőleg összehozom – ígérte Gábor, bármit is jelentsen ez. De azért azt még megjegyezte: mostanában kezd fázni a lába, ezért harisnyával bővítette magán a forrónadrág, sporttrikó, fehér zokni, fehér cipő kollekciót. Két szám eléneklése után szerényen azt mondta: torokbetegsége miatt ez „éppen hogy csak szól".

– Amióta ezzel küzdök, ő irányít engem – tette hozzá, majd azért biztos, ami biztos, még egy harmadik dalt is elénekelt.

– Csak otthon énekelek – kezdte bemutatkozását István, de hamar kiderült, jobb is ez így mindenkinek. Még őt kísérő társa is végig orrára húzott pulóverben hallgatta – nem akarta, hogy barátja lássa, mennyire röhög.

A válogatást tartó szerkesztők szerint idén alig akadt egy-két ennyire mellésikerült produkció, a többség valóban tehetséges volt. – Bár Budapesten már több ezer embert meghallgattunk, volt értelme jönnünk – fogalmazott [namelink name="Lengyel Balázs"]. Mint mondta, akadt egy-két igazán emlékezetes produkció is. A Szegeden készült felvételeket a produceri és szerkesztői csapat a következő napokban nézi meg. Akiket érdemesnek tartanak rá, két héten belül felhívják. A kiválasztottaknak a következő válogatásra már a fővárosba kell majd utazniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!