Szeged és környéke

2010.04.13. 19:57

Fotókiállítással nyitott a VII. Egyetemi Tavasz

Szeged – Megnyílt a VII. Egyetemi Tavasz. A Kulturális Iroda által kiállított képekből nyílt kiállítás a TIK előcsarnokában. A kiírók 50, pályázatra beküldött képet tártak a nagyközönség elé.

Segesvári Csaba

– A hetedik év a párkapcsolatokban egy kritikus év – fogalmazott megnyitóbeszédében Görög Márta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatója. – Ennek ellenére az idei Tavaszi fesztivál legalább olyan sikeresnek ígérkezik, mint az eddigiek. 2003-ban azért kezdtük a tavaszi fesztivált megszervezni, hogy egy űrt töltsünk be a tavaszi programpalettában.

A kultúrának valamennyi szegmense megtalálható a kínálatban, a koncertektől kezdve, a tudományos előadásokon át a sportrendezvényekig.

A megnyitón – ami egyben díjátadó gála is volt – Bodolay Géza, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője méltatta a dráma pályázatra beérkezett műveket.

Megnyílt a VII. Egyetemi Tavasz Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Gyermekvers és mesepályázaton első díjat Kató Anita, a JGYPK hallgatója, másodikat Horváth Gergely a TTIK, harmadikat Vasas Judit, az ÁJTK hallgatója kapta. Kosztolányi Dezső szavalóversenyen harmadik Török Bernadette ZMK-s, második Sándor Katalin jogász, első pedig Otártics Norbert, TTIK-s hallgató lett. További két kategóriában hirdettek győzteseket. Drámapályázaton a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Kincses Nóra, bölcsész, másodikra Molnár Dávid, szintén bölcsész, elsőre pedig Hajdú Róbert BTK-s hallgató lephetett fel. Az Egyetemi Fotópályázatra rengeteg mű érkezett, melyekről Dobóczky Zsolt fotóművész csak annyit mondott: „Bárhol közölhetőek lennének a képek!". Harmadik díjat de Chatel Tamás kapta. Második lett Bozóky Felícia, az első helyért járó jutalmat pedig Nagy László András vehette át. A zsűri Kovács Gyulát különdíjban részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!