Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A francia filmnapok premier előtti bemutatóit előbb játsszák itt, mint Budapesten.

Tizedik alkalommal rendezik meg idén Magyarországon a francia filmnapokat. A vetítéssorozatban most először a vidéki helyszíneken – köztük Szegeden – hamarabb lehet megnézni a legfrissebb francia filmtermés színe-javát, mint a fővárosban. A nézők az idén a magyar mozikba kerülő tíz, tavaly készült francia filmet a hazai premier előtt láthatják a szegedi Belvárosi mozi Balázs Béla Termében. A vásznon olyan francia hírességek keltik életre a moziszerepeket, mint Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Sophie Marceau, Daniel Auteuil vagy a filmezéssel épp szakítani kívánó Gérard Depardieu. A filmeket eredeti, francia nyelven vetítik, magyar felirattal.

Az április 24-éig tartó vetítéssorozatban ma 18.30-tól A pokol, 20.45-től a Lemming című filmdráma, holnap 18.30-tól az Anthony Zimmer című thriller látható. Április 22-én fél hétkor a Változó idők című romantikus drámát, háromnegyed kilenckor A kullancs című vígjátékot vetítik. Április 23-án 18.30-kor kezd forogni a Marokkó című romantikus dráma, 20.45-kor a Rejtély című thriller. A fesztivál zárónapján, 24-én 18.30-tól a Halálos szívdobbanás, 20.45-től az Utolsó napjaim című filmdrámákat láthatják a nézők. A filmekről bővebb információt a www.franciafilmnapok.hu címen találhatnak az érdeklődők, akik voksolhatnak is a legjobb francia film, legjobb francia színésznő és színész kategóriákban.

szponzorált tartalom
MVM EDISON 2020 – Verseny az innovatív megoldásokért
Palkovics: a kormány 1,2 millió ember számára nyújt támogatást
A kormány 1,2 millió ember számára nyújt olyan támogatást, amely lehetővé teszi munkahelye megtartását vagy pótolja kieső jövedelmét, segíti a jövőre való felkészülését – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.
Hidvéghi: a baloldalra a Soros-terv és a bevándorlás elleni harcban sem számíthatunk
A koronavírus-járvány következményei újabb veszélyekkel fenyegetik egész Európát.
Bocsánatot kért a magyaroktól a szlovák kormányfő
Facebook-bejegyzésben kért bocsánatot pénteken a szlovákiai magyaroktól az őket az anyanyelvükhöz való ragaszkodásuk miatt ért igazságtalanságokért Igor Matovic.
Begyógyszerezte az idő nőt, majd meglopta és megölte
Az elkövető az elhunyt asszony rokonának állította be magát.
Magyarország kiveszi a részét a folyamatos küzdelemből
Mindannyian hozzájárulhatunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez – mondta Boros Anita, az ITM államtitkára.
ÚtOn: Baleset a hídon
Egy kerékpárost gázoltak el, jelenleg tart a helyszínelés.