Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A francia filmnapok premier előtti bemutatóit előbb játsszák itt, mint Budapesten.

Tizedik alkalommal rendezik meg idén Magyarországon a francia filmnapokat. A vetítéssorozatban most először a vidéki helyszíneken – köztük Szegeden – hamarabb lehet megnézni a legfrissebb francia filmtermés színe-javát, mint a fővárosban. A nézők az idén a magyar mozikba kerülő tíz, tavaly készült francia filmet a hazai premier előtt láthatják a szegedi Belvárosi mozi Balázs Béla Termében. A vásznon olyan francia hírességek keltik életre a moziszerepeket, mint Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Sophie Marceau, Daniel Auteuil vagy a filmezéssel épp szakítani kívánó Gérard Depardieu. A filmeket eredeti, francia nyelven vetítik, magyar felirattal.

Az április 24-éig tartó vetítéssorozatban ma 18.30-tól A pokol, 20.45-től a Lemming című filmdráma, holnap 18.30-tól az Anthony Zimmer című thriller látható. Április 22-én fél hétkor a Változó idők című romantikus drámát, háromnegyed kilenckor A kullancs című vígjátékot vetítik. Április 23-án 18.30-kor kezd forogni a Marokkó című romantikus dráma, 20.45-kor a Rejtély című thriller. A fesztivál zárónapján, 24-én 18.30-tól a Halálos szívdobbanás, 20.45-től az Utolsó napjaim című filmdrámákat láthatják a nézők. A filmekről bővebb információt a www.franciafilmnapok.hu címen találhatnak az érdeklődők, akik voksolhatnak is a legjobb francia film, legjobb francia színésznő és színész kategóriákban.