Garden Party Újszegeden

A világhírű izlandi formáció, a Mezzoforte jövő héten érkezik Szegedre, pénteken este 9 órakor kezdődik lemezbemutató koncertjük az újszegedi szabadtéri színpadon.

Semmi fakszni – így lehet jellemezni az 1977-ben alapított Mezzofortét. Az izlandi zenekar 9 tagja jövő pénteken érkezik Szegedre, és mint Szabó Mihálytól, a Novotel Szálló igazgatójától megtudtuk, a zenészeknek és technikusaiknak nincsenek különleges igényeik, sem a szállás, sem az ellátás tekintetében. A fúziós jazzt játszó társaság kilenc egyágyas szobát kért. Egy éjszakát töltenek Szegeden, a koncert másnapján Budapesten lépnek föl.

Úgy hírlik, az újszegedi színpadon kötelező ujjgyakorlatként felhangzik a zenekarnak világhírnevet hozó Garden Party című nóta, ám a koncerten főleg a tavaly megjelent Forward Motion című albumukról játszanak. Erre a lemezre egyébként nyolc évet kellett várni – jövő pénteken, a szegedi koncerten kiderül: megérte-e.

A Mezzoforte koncertjére jegyek még korlátozott számban kaphatók a Szegedi Ifjúsági Házban és a Belvárosi moziban. Elővételben 2990 forintért, a helyszínen 3500 forintért lehet jegyeket váltani.

Az izlandi dzsesszformáció júniusban fellép az izlandi Egilsstadir dzsesszfesztiválon, játszanak Koppenhágában és a Fárö szigeteken. Az idei turnét november 16-án Ukrajnában zárják.