Szeged és környéke

2015.11.06. 19:58

Gáz van: csak felszólítást küldtek, számlát nem

Csongrád megye - Csak felszólítást kapott sok olvasónk, gázszámlát nem. Kikapcsolással fenyegeti őket a szolgáltató és még a postaköltséget is rájuk veri. Az állami szolgáltató utánanézett a gondoknak.

Dombai Tünde

– Gázszámlát nem kaptam, csak felszólítólevelet, büntetéssel megtoldva. Nem az összeg a bosszantó, hanem az eljárás. A többletköltséget nem vagyok hajlandó kifizetni, mert nem én hibáztam – bosszankodott [namelink name="Fehér László"] olvasónk. Problémájával nincs egyedül. Az utóbbi napokban egymást érik szerkesztőségünkben a reklamáló telefonok. A szegedi József Attila sugárútról hívó olvasónk azt is sérelmezi, hogy arrogáns hangnemben közölték vele az ügyfélszolgálaton: az ő dolga számlamásolatot kérni, ha nem kapott számlát. Mivel 3000 forint alatti a havi fogyasztása, kéthavonta kap csekket, ha kap. Nem érti, miért kell azt is neki számon tartania, ha nem kapja meg, mennyi a fizetnivaló. Húsz éve ugyanott lakik, sose volt elmaradása.

Egy Vajda utcai társasházba is csak a felszólítás érkezett meg, számla nem. Ők is reklamáltak, nekik az internetes számlázást és átutalást javasolták. A lakók kétharmada idős ember, nem valószínű, hogy a gázszolgáltató miatt térnének át az internetre.

– A Liszt utcában lakom, kéthavonta kapok átalánydíjas számlát, kis kockás füzetben követem, hogy mikor. Most kimaradt a számlalevél, csak a felszólítás érkezett meg, amiben a kipostázás díját is rám akarják verni. És még kikapcsolással is megfenyegetnek benne. Telefonáltam, az ügyfélszolgálaton előkeresték, hogy szeptember 9-én kiküldték a gázdíjat, de az nem lehet. Két hónap alatt már akkor is ideért volna, ha gyalog hozzák az ország legtávolabbi pontjáról – méltatlankodott felsővárosi panaszosunk. Az asszony hozzátette, a szolgáltatónál sem elnézést nem kértek, sem a hiba orvoslását nem ígérték, ez bosszantja leginkább.

Liszt utcai panaszosunk füzetben rögzíti, mikor kapott számlát a szolgáltatótól. Legutóbb neki is csak felszólítást küldtek. Fotó: Frank Yvette

Liszt utcai panaszosunk füzetben rögzíti, mikor kapott számlát a szolgáltatótól. Legutóbb neki is csak felszólítást küldtek. Fotó: Frank Yvette

Megírtuk: a megyénkben korábban szolgáltató GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. szeptember vége óta a nagy állami mamutszolgáltató részeként látja el gázzal a lakosságot. Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ vásárolta meg a társaságot. A név tehát maradt GDF SUEZ, de a háttér állami. Érdeklődésünkre az ENKSZ azt válaszolta: a késedelmes számlaküldéssel kapcsolatos panaszokat a GDF SUEZ kivizsgálta. Kiemelt figyelmet fordítanak az adott terület gázszámláinak kézbesítésére, és ennek érdekében a kézbesítők munkáját folyamatosan követik, elemzik. Reklamáció esetén első körben egyeztetnek a kézbesítővel, illetve megvizsgálják mind a személlyel, mind a helyszínnel kapcsolatos kézbesítést befolyásoló egyéb tényezőket. A lefolytatott vizsgálat eredménye alapján döntenek a szükséges megelőző, javító intézkedésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!