Szeged és környéke

2014.07.02. 12:04

Gazdira talált a kiszabadított kismacska

Szeged - Egészséges az a kiscica, amelyet kedden mentettek ki a tűzoltók a Szabadkai úti nemzeti dohányboltnál. A bejelentő örökbe fogadja.

Munkatársunktól

A keservesen nyávogó kismacska a dohánybolt és az áruház közös fala közé szorult be. A kiérkező tűzoltók az épület alját leszedve be tudtak nyúlni a cicáért, amely fennakadt félúton a tető és a föld között. A több mint három órás mentés szerencsésen végződött.

Befalta a macskakaját a kiszabadítás után. Fotó: Önkéntesek a Cicákért Csapa Szeged

Befalta a macskakaját a kiszabadítás után.
Fotó: Önkéntesek a Cicákért Csapa Szeged

[namelink name="Barna Ferencné"], az Önkéntesek a Cicákért Csapat szegedi csoportjának egyik tagja végig a helyszínen volt, ő vette kezelésbe a megszeppent állatot. Elmondta: a körülbelül 7 hetes, cirmos, lány kiscica remegett, amikor végre kiszabadították, majd rögtön befalta az elé helyezett macskakaját. Miután degeszre tömte a hasát, azonnal elaludt.

A kb. 7 hetea lány kiscica egészségesnek tűnik. Fotó: Önkéntesek a Cicákért Csapat Szeged

A kb. 7 hetes lány kiscica egészségesnek tűnik.
Fotó: Önkéntesek a Cicákért Csapat Szeged

Az önkéntes tapasztalata szerint a cica nem szokott az emberek közelségéhez, mert nagyon félénk, de barátságos. Jelenleg egy nagy állathordozóban lakik, még megfigyelés alatt van, mert a nagy stressz igencsak legyengítette. Úgy tűnik, nem beteg, a szemei tiszták, láza nincs, az élősködőmentesítésen pedig már túl van.

A kiscica sorsa jóra fordul: a megfigyelés után a bejelentő örökbe fogadja.

A bejelentő örökbe fogadta. Fotó: Önkéntesek a Cicákért Csapat Szeged

A bejelentő örökbe fogadta.
Fotó: Önkéntesek a Cicákért Csapat Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!