Szeged és környéke

2016.04.06. 11:05

Gergő ligetet takarítottak az ártéri hajléktalanok

Szeged - Tíz évig épült, két éve adták át a Maros partján futó, ma még csak 3 kilométeres Gergő liget, Rotary tanösvényt.

Segesvári Csaba

Az árnyas pihenőn a hétvégén már a 300. zsák szemetet gyűjtötték össze a természet szerelmesei. Nem, nem a túrázók kezéből esik ki a műanyag palack, a nemrég levonult ár hozta Szegedre a sok-sok szemetet. [namelink name="Farkas András"], az ösvény szülőatyja lapunknak elmesélte, a legtöbben megbecsülik a tisztaságot, a szép környezetet.


– Legutóbb az erdőbe beköltözött hajléktalanokat is bevontuk a munkába, akik mondhatni első szóra nekiláttak portájuk rendbetételéhez – mondta Farkas András. Megjegyezte, a jó hangulatú délután eredménye egy tavaszi pompában tündöklő csodálatos tanösvény.

 

Sok segítő kéz fáradozott a tanösvény megtisztításán. Fotó: DM

Sok segítő kéz fáradozott a tanösvény megtisztításán. Fotó: DM

Aki még nem járt erre, jó, ha tudja, a Bertalan híd újszegedi lábától a Maros-torkolatig tartó 3 kilométeres szakaszt hamarosan újabb 3 kilométerrel meghosszabbítják. Az árnyas séta lassan a deszki átemelőig fog érni.


A Tisza- és Maros-parti árterek flórája és faunája található itt, különleges méretű és fajtájú fákkal, sokféle virággal, gombával és más buja ártéri aljnövényzettel terítve. Vízi és erdei madarak sokasága mellett néha őzek, nyulak és rókák is felbukkannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!