Szeged és környéke

2011.09.15. 22:19

Gőzerővel épül az új Burger King

Szeged - Két és fél hónap múlva Burger King nyílik a József Attila sugárút és a Makkosházi körút kereszteződésében: Szeged az első olyan vidéki város, ahol több üzlete is lesz az amerikai gyorsétteremnek.

Munkatársunktól

Több éve állt üresen az a nagyjából 3000 négyzetméteres, kerítéssel körbevett terület a József Attila sugárút és a Makkosházi körút kereszteződésében, amelyről már 2009 nyarán megírtuk: Burger King épül a helyén.

Az építkezés megkezdése előtt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ásatást írt elő a gyorsétterem beruházójának, mert a szomszédos telken korábban szarmata temetőt találtak. A régészek kifizetése után a beruházó lapunknak akkor azt mondta: a vidéki Burger King-építések mind 4–6 hónappal csúsznak, de legkésőbb 2010 tavaszán már Whopperezhetünk az étteremben. A munkálatokat másfél év késéssel, 2 hete kezdték meg – gőzerővel.

Autós étterem lesz a legújabb Burger King Szegeden. Fotó: Karnok Csaba

Autós étterem lesz a legújabb Burger King Szegeden.
Fotó: Karnok Csaba

A nyitást – a kirakott tábla tanúsága szerint – december 5-ére tervezik a volt gyógyszertári központ mellett: az első téglák már állnak az új gyorsétteremből. Az amerikai étteremláncról korábban megírtuk: óvatosan bővíti hálózatát Magyarországon, különösen a vidéki terjeszkedést tartják kockázatosnak a fővárosinál sokkal kisebb vásárlóerő miatt. Szegeden a Jókai utcai étterem azonban a jelek szerint jó profitot termelt: ennek következménye az új üzlet megnyitása.

[namelink name="Rubos Krisztina"], a Fusion Befektetési Rt. marketingvezetője lapunk kérdésére elmondta: jellegében autós étterem lesz az új szegedi üzlet, ahova természetesen gyalogosan is be lehet majd sétálni. Arra a kérdésünkre, hogy a beruházás hány munkahelyet teremt, illetve miért csúszott az építkezés másfél évig, nem tudott válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!