Szeged és környéke

2019.04.10. 15:11

Grand Champion díjat hoztak Olaszországból: ismét remekelt a SunCity BBQ Szeged csapata

Az olaszországi Torregliában rendezték meg a Country Road & BBQ Contestet március végén. A versenyen Magyarországot a szegediek képviselték.

Munkatársunktól

A SunCity BBQ Szeged Nagy Iván irányításával vett részt az olaszországi versenyen, míg a sütőbokszokban a lassú tűzön és füstön sült húsokat csapattársai, Mészáros Ádám, Tamási Péter felügyelték.


A szegediek elvitték a show-t: az első napon az összetett versenyben elsők lettek, megnyerték a Grand Champion díjat, míg a másodikon a Reserve Champion címet, vagyis a második helyen végeztek, különösen jól teljesítve lapocka (1. hely) és csirke (2. hely) kategóriában.

Fotó: SunCity BBQ Szeged

Fotó: SunCity BBQ Szeged

Nagy Iván érdeklődésünkre elmondta, tavaly év végén részt vettek egy oktatáson, ahol a világ jelenlegi legjobb két csapatának a vezetője tartott tréninget.


– Rengeteget tanultam, majd ezt a tudást csiszoltam télen, otthoni sütésekkel, fűszerek és szószok variálásával. Az időzítéseket is gyakoroltuk, mivel a versenyen az idő az egyik legnagyobb ellenség – magyarázta.

Egymás után söpri be a nemzetközi elismeréseket a SunCity BBQ Szeged csapata. Fotó: SunCity BBQ Szeged

Egymás után söpri be a nemzetközi elismeréseket a SunCity BBQ Szeged csapata. Fotó: SunCity BBQ Szeged

A szegedi csapat sikeréről többször beszámoltunk lapunkban. Tavaly áprilisban a szintén Olaszországban megrendezett The War of Barbeque versenyen remekeltek, tavalyelőtt pedig marhaszegy kategóriában hozták el az első helyezést a tokaji borvidék szívében, Tállyán megrendezett nemzetközi barbecue-versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!