Gregor-emlékkoncert a zsinagógában

Gregor Józsefre emlékeznek utolsó közéleti kávéházi fellépésének egyéves évfordulóján a szegedi zsinagógában vasárnap 18 órakor kezdődő hangversennyel.

Gregor Józsefre emlékeznek utolsó közéleti kávéházi fellépésének egyéves évfordulóján a szegedi zsinagógában vasárnap 18 órakor kezdődő hangversennyel. A Vendégváró-sorozat vendége Égető Mária, a dóm orgonistája, a Király-König Péter Zeneiskola tanára, aki a világhírű basszistának több mint ötven hangversenyen volt orgonistaként partnere. Meghívott neves szegedi művésztársai, Dobos Katalin színművész, Gábor Géza, Németh József és Tóth Judit operaénekes, Kosztándi István hegedűművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertmestere, Mucsi Gergő ütős, Székhelyi József színművész, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, valamint St. Martin idézi fel a tavaly októberben elhunyt Kossuth-díjas énekes személyiségét és művészetét.

A műsort és az emlékező beszélgetéseket Márok Tamás újságíró vezeti. A sorozat ötletgazdája és szerkesztője, Ravaszné Zsarkó Gabriella kezdeményezésére az esemény belépődíja egy szál virág. A közönség virágait Gregorné dr. Takács Máriának adják át, aki azokkal a művész sírját díszíti. A koncert szervezői úgy vélik, a virágokkal borított nyughely méltán hirdetheti a közönség háláját a szeretett művész iránt, aki nagyon sok jótékony célú hangversenyen énekelt.