Szeged és környéke

2010.03.06. 20:14

Gregor-kiállítással nyitott a Szegedi Tavaszi Fesztivál

Szeged – Gregor Józsefről neveznek el egy termet a majdan nyíló Forrás szállóban. A Tavaszi Fesztivál nyitórendezvényeként egy Gregor-emlékkiállítással kedveskednek a szegedieknek a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában.

Segesvári Csaba

[namelink name="Gregor József"] idén ünnepelné hetvenedik születésnapját: tiszteletére a Somogyi-könyvtár szerkesztésében szombat este megnyitották a Szegedi Nemzeti Színházban a Gregor József: Az örök buffó című kiállítást.

A közel 4 éve elhunyt operaénekes életét, munkásságát bemutató tárlatot olyan barátoktól, rokonoktól kapott képekből állították össze, amelyeket a nagyközönség eddig nemigen láthatott. Megtekinthetjük Gregor József jelmezeit, fellépő szmokingját is.

A kiállítás megnyitójára várakozók több Gregor-áriát is meghallgathattak, többek között Kodály Háry Jánosának egyik betétdalát. A megnyitón megjelent Gregorné Takács Mária és a művész lánya, [namelink name="Gregor Bernadett"] is. Az elhunyt művészről Szeged polgármestere, Botka László úgy beszélt, mint aki még köztünk van. A polgármester kifejtette: amíg emlékezünk, addig senkit sem felejtünk.

Gregor József kiállítás a Szegedi Nemzeti Színházban.


Gregorné Takács Mária kollégánk, Hollósi Zsolt Gregor-albumával köszönte meg a Somogyi-könyvtár munkatársainak a kiállításban való közreműködést.

Nézze meg a kiállításon készült képeket és a Szegedi Szabadtéri Játékokon készült videót is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!