Szeged és környéke

2012.11.28. 19:47

Gyerekeké az óriásszám

Szeged - A szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthonban birtokba vehették tegnap a gyerekek azt a Bordásfal nevű köztéri alkotást, amely nyáron a Széchenyi téren állt.

Munkatársunktól

Az egészségügyi uniós támogatások számát bemutató installációt mászókaként, gyorsan birtokba vették a gyerekek.  Fotó: Schmidt Andrea

Az uniós támogatások számát bemutató installációt mászókaként, gyorsan birtokba vették a gyerekek.
Fotó: Schmidt Andrea
Az 1269-es óriásszám-installáció az uniós támogatást élvező egészségügyi fejlesztéseket szimbolizálja, amelyek Magyarországon megvalósultak. A „mászóka" ünnepélyes átadásán [namelink name="Polner Eörs"], a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, a játék azt is jelenti, hogy Csongrád megye nagyon jól halad az uniós források lehívásában.

Ebben az évben 25 milliárd forint összegű pályázatot támogatott a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, és 26 milliárd forint pályázati összegre szerződtek le – közölte [namelink name="Bosnyákovits Tünde"] igazgatóhelyettes. A turisztikai szakemberek tevékenykedtek a legtöbbet, hiszen az idén hat turisztikai kiírás volt. Többek között egészségügyi turisztikai fejlesztések, kiemelt, nagy turisztikai projektek és turisztikai szolgáltatások kialakítását célzó pályázatok támogatása valósult meg – tette hozzá Bosnyákovits.

Az Új Széchenyi-terv a Klúg Péterről elnevezett, Bécsi körúti intézmény számára is a megújulás lehetőségét kínálta fel. – Létrehoztuk az utazó tanári hálózatot, pedagógus-továbbképzéseken vettünk részt, a KEOP-programban kerékpártárolót építtettünk. 21. századi színvonalú technológiai fejlesztésen ment át az intézmény energetikai rendszere: új kazánokat szereltünk be, megújultak a külső hőszigetelő nyílászárók, használjuk és alkalmazzuk a napenergiát – sorolta a fejlesztéseket [namelink name="Horváth Norbert"] tagintézmény-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!