Szeged és környéke

2019.02.01. 12:08

György Tamás 4,5 milliós adománya segített - Sportpályával gazdagodik a sándorfalvi óvoda

Sándorfalva - Egy sándorfalvi származású vállalkozó, György Tamás 4,5 millió forintos hozzájárulásának köszönhetően ingyen kapnak multifunkcionális sportpályát a település óvodásai.

A. T. J.

Sikeresen pályázott a sándorfalvi önkormányzat az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány Nemzeti Ovi-Sport Programjában: 21 millió forintból egy multifunkcionális sportpálya épülhet, és a hozzá tartozó eszközöket is megnyerték.


Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, még tavaly áprilisban tárgyalt arról a város képviselő-testülete, hogy megpályázza a Sándorfalvi Pipacs Óvodának a pályát. A testületnek 4 millió 500 ezer forint önerőt kellett biztosítania a fejlesztéshez. Ezt az összeget a sándorfalvi származású György Tamás, a Hungast Csoport tulajdonosa ajánlotta fel. A Hungast az ország piacvezető közétkeztetője. György Tamás, aki nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, azt mondta, a támogatáskor fontos szempont volt számára az esélyegyenlőség, az, hogy a vidéki gyerekek számára is elérhető legyen a megfelelő, modern sportpálya.

Sportpályával gazdagodik a sándorfalvi óvoda. Fotó: Török János - GALÉRIA

– A hozzájárulásnak és a pályázati forrásnak köszönhetően így az önkormányzatnak egy forintjába se kerül a beruházás – tette hozzá a polgármester.


A pálya 6×12 méteres, műfüves, amelyet körben hetvenöt centiméteres esésvédő műanyag palánk határol. Az egész pálya „fedett", három méter magas a tartószerkezete, amelyen oldalt és fent is labdafogó háló van. A pályán mindenféle labdajátékot, ügyességi játékokat lehet játszani, de mozgáskoordinációs feladatokat is lehet gyakorolni majd az ovisokkal. A pályához sporteszközöket is nyertek: labdákat, bójákat, karikákat, műanyag gátakat és rudakat, szivacsokat. A tervek szerint a pálya június 30-ig készül el a Sándorfalvi Pipacs Óvodában. Az intézmény egy mászófallal is gazdagodott a közelmúltban, amely az intézmény egyesületének bevétele mellett a szülők támogatásából készült el. A 870 ezer forintos készségfejlesztő játék árának több mint felét a szülők adták össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!